Advertisement
SAĞLIK ABONE OL

ABD'li TurkofAmerica dergisi yeni sayısında kapağına dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz'ü taşıdı. Dergiye özel bir röportaj veren Dr. Mehmet Öz, obezitenin Amerikalılar için ekonomik krizden daha büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

Time derhgisi tarafından 2008 yılında Dünyanın En Etkili 100 İsmi arasında gösterilen Dr. Öz, obezite tehlikesi ile ilgili "Ekonomik kriz geçer gider fakat, obezite bu ülkenin geleceğini ipotek altına alıyor. Bizim için makul bir sağlıklı yaşam sürmekten başka çare yok. Bu bizim ülkemizin bir numaralı sağlık sorunu. Eğer bedeninizi kontrol edebilirseniz, dış dünyayı da kontrol edebilirsiniz." mesajı verdi.

Amerika'daki Türk toplumunun Ahmet Ertegün'ün ölümünden sonra bir rol model ihtiyacı olduğunu ve bu boşluğu doldurmak isteyip istemediği sorusuna Dr. Öz, çok yoğun olduğunu ve Muhat Kent'in de bu iş için çok ideal bir isim olduğunu kaydetti. Dergide, 18 farklı alanda faaliyet gösteren Amerika'nın en başarılı Türklerinin ve kurumlarının hikayelerine yer verildi.