Advertisement

Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Jim Hagemann Snabe Dünya Ekonomik Forumu’nda verdiği demeçte “Davos’ta Ukrayna’nın işgali ve pandemi krizlerine odaklanılmış durumda. Bunlar belirsizliktir ve belirsizlik işletmeler için asla iyi değildir. Bu biraz gölge yapıyor; ama ben aynı zamanda bir ışık da görüyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Şu an büyüme için kötü olduğunu söylebileceğimiz bir belirsizlik olsa bile, küresel toplum olarak misyonun aynı olduğunun altını çizen Jim Hagemann Snabe “Kritik altyapı sistemlerimizi karbonsuzlaştırmamız gerekiyor. Enerji sistemlerini, ulaşım sistemimizi ve gıda sistemimizi karbonsuzlaştırmamız gerekiyor. Sağlık sistemimizi yeniden şekillendirmemiz gerekiyor. Bunun için gerekli inovasyon ve teknolojiye sahibiz. Daha sürdürülebilir ve daha iyi bir gelecek için inovasyon yapmamız gerekiyor. Bu da büyüme getirecektir” şeklinde konuştu.

Snabe “Simens ve diğer küresel şirketlerin bu ortamda manevra yapabilme kabiliyetleri beni çok etkiliyor. Bu, stratejinin olduğunu gösteriyor. Simens neredeyse 20 yıldır en büyük büyümesini gerçekleştirmiş durumda. Sürdürülebilir bir şekilde altyapı sunuyoruz. Bunun için çok büyük bir talep ve fırsat var. Umuyorum ki belirsizlik, kriz ve savaş bir şekilde bir uyanma çağrısına dönüşebilir ve değişim için bir katalizör haline gelir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin genç nüfusa sahip, güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Snabe “Böyle ülkeler benim için en büyük fırsatları gördüğüm ülkeler. Türkiye şu an bazı zorluklar yaşıyor; ama inovasyon asla Türkiye’yi terketmedi ve inovasyon aslında dünyadaki en önemli şeylerden biri. Ben gerçekten çok iyimserim” dedi.