Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Singapur ekonomisi, karantina uygulamasının uzatılması nedeniyle işletmelerin kapatılması ve perakende harcamaların düşmesinden dolayı geride kalan üç aylık dönemde resesyona girdi.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre Singapur GSYİH'si geçen çeyrekte yıllıklandırılmış olarak yüzde 41.2 azaldı. Bloomberg anketine katılan uzmanların medyan tahmini yüzde 35.9 küçülme olacağı yönündeydi.

Açıklanan verilere göre ikinci çeyrekte yıllık küçülme yüzde 12.6 seviyesinde gerçekleşerek yüzde 10.5'lik medyan tahmininden kötü geldi.

GSYİH'deki sert düşüş Singapur ekonomisinin aldığı pandemi kaynaklı hasarı yansıtıyor. Küresel ticaretteki sert düşüş ihracata bağlı imalat sektörünü olumsuz etkiledi. Perakendecilerin satışlarında rekor düşüş oldu. Tüm yıl için yüzde 4 – yüzde 7 küçülme tahmin eden hükümet, Salı günü yeni tahmin yayınlamadı.

Ticaret ve Sanayi Bakanı Chan Chun Sing, Facebook iletisinde “Gelecek aylarda toparlanmaya giden yol zorlu olacak. Dış talebin zayıf olmaya devam etmesi ve ülkelerin bölgesel karantina uygulamaları ya da daha sıkı güvenli mesafe önlemleriyle ikinci ve üçüncü dalga salgınlarla mücadele etmesiyle, toparlanmanın yavaş ve düzensiz bir yolculuk olmasını bekliyoruz.” dedi.