Advertisement

Davos’ta Bloomberg HT’ye artan enflasyon ve küresel ekonomik yavaşlamanın reklamcılık sektörüne etkilerini değerlendiren S4 Capital Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sir Martin Sorrell son 3-4 aya bakıldığında neredeyse muazzam bir fırtına olduğunu belirtti.

Sorrell “Ocak ayında bu konuşmayı yapsaydık çok daha iyimser bir sohbet olabilirdi. Davos’ta şu an çok karamsar bir konuşma gerçekleştiriyoruz. İnsanlar çok mutsuz. Artan faizler var, mali ve parasal teşvikin geri çekilmesi var, Ukrayna’da savaş var, Çin’de salgın karantinası var. Bütün bunlar ekonomilere baskı uyguluyor” dedi.

Reklamcılık sektöründe aşağı doğru çekilen bir hareket olduğunu söyleyen Sorrell müşterilerin çok daha fazla sonuçlara, performansa odaklanmaya başladığının ve müşterilerin yaptığı herhangi bir yatırımdan getiri elde etmek istediğinin altını çizdi.

Sorrell ”Devam eden bir değişim var, dijitale kayış olduğunu görüyoruz. Dijitalde daha düşük maliyetler var ve daha hızlı bir şekilde ölçüm yapılabiliyor. Yaptığınız yatırım ve satışların arasındaki bağlantıları çok daha hızlı görebiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Daha önce yüzde 4-5 düzeyinde belirlenen 2022 küresel büyüme beklentilerinin yüzde 3'lere kadar gerilediğine dikkat çeken Sorrell “Önümüzdeki yıl için ise yüzde 1,5 ile yüzde 2 arasında bir büyüme bekleniyor. Bunun sonuçları oldukça kritik olacaktır” dedi.