Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de oynanan maçta Beşiktaş, Sivasspor'u 3-1 yendi.

11. dakikada savunmanın arkasına atılan topu alan Eneramo, kaleci Cenk ile karşı karşıya kalacağı anda Egemen kademeye girerek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

12. dakikada Ernst'in güzel pasıyla solda topla buluşan Veli, son çizgiye inmeden ortasını yaptı. Ön direkte Almeida'yı geçen topu arka direkte Hilbert şık bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

14. dakikada bu sefer İsmail sol kanatta güzel bir orta yaptı. Ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı göğsüyle Veli'nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun ceza alanı içinde sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

22. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında altıpasın önünde Murat'ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Veli'nin şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

35. dakikada Necip'in pasında Ziya'dan seken topu yakalayan Almeida, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

39. dakikada Erman'ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, Murat'ın kafasından seken topa arka direkte Mahmut'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Murat, bir kez daha önünde bulduğu topu yine Mahmut'un önüne bırakırken, bu futbolcu yine müsait durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

41. dakikada Erman, ceza alanı içinde sağdan güzel bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Pedriel, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta attı.

Beşiktaş, son 15 dakikasında oyunun hakimiyetini rakibine kaptırdı. Ancak Sivasspor yakaladığı önemli pozisyonları değerlendiremeyince siyah-beyazlı ekip, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

50. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in uzaklaştırmak istediği top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu önünde bulan Almeida'nın kafa vuruşunda, kalecinin parmaklarından seken meşin yuvarlak üst direği bir kez daha sıyırarak kornere gitti.

55. dakikada Erman'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Pedriel'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

57. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Simao, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Almeida'ya bıraktı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Borjan, son anda topu kornere tokatladı.

59. dakikada Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında olduğu gibi konsantrasyonu kaybettiği anda kalesinde golü gördü. Sivasspor, orta sahada kazandığı serbest vuruşu rakip savunmanın yerini almadığı anda kullandı. Erman'ın uzun pasında sağ çaprazda topu alan Grosicki, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı anda aşırtma bir vuruşla topu filelere attı: 1-1.

76. dakikada Simao'nun kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Mahmut Boz, Egemen'in düşürünce, hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı noktasını gösterdi. Mahmut, bu hareketi sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

78. dakikada penaltıyı kullanan Simao, topu kalecinin ters köşesine atarak yeniden takımını öne geçirdi: 2-1.

90 4. dakikada Quaresma, kötü oynadığı bir maçta yine sahneye çıktı. Soldan rakibini geçen Portekizli yıldız, kendi stiliyle güzel bir orta yaptı. Mustafa'yı geçen topla arka direkte buluşan Holosko, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek farkı 3'e çıkardı ve Beşiktaş karşılaşmayı 3-1 kazandı.

-Beşiktaş 2 maç sonra evinde galip-

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, kendi evinde 2 maç sonra galip geldi.

Siyah-beyazlılar, Fiyapı İnönü Stadı'nda ağırladığı rakibini, zaman zaman zorlanmasına rağmen, Hilbert, Simao'nun penaltıdan ve Holosko'nun attığı gollerle mağlup etti.

Medical Park Antalyaspor galibiyetinin ardından Dolmabahçe'deki maçlarda Kayserispor'a 2-0 yenilen, hafta içinde ise ezeli rakibi Fenerbahçe ile derbide 2-2 berabere kalan Beşiktaş, kendi evinde taraftarlarına 2 maç sonra galibiyet izlettirdi.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 17'ye yükseltirken, Sivasspor ise 11 puanda kaldı.

Siyah-beyazlılar bu sonuçla gelecek hafta UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Dinamo Kiev maçı öncesi de moral buldu.

-Hilbert'in ikinci golü-

Beşiktaş'ı Sivasspor önünde 1-0 öne geçiren golü atan savunma oyuncusu Roberto Hilbert, bu sezon 2. kez golle buluştu.

Siyah-beyazlı takımda son maçlarda savunmanın sağına yerleşen Alman futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City'ye deplasmanda attığı golün ardından Süper Lig'de de Sivasspor filelerini havalandırdı.

Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Hilbert, geçen sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda birer gol atmıştı.

-Simao'dan gollere devam-

Beşiktaş'ı penaltı golüyle 2-1 öne geçiren Simao Sabrosa, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 3'e çıkardı.

Hafta içindeki Fenerbahçe derbisinde de mükemmel bir gol atan Portekizli futbolcu, Medical Park Antalyaspor maçının ardından 2. kez penaltıdan fileleri havalandırdı.

-Holosko yine son dakikada attı-

Beşiktaş'ın 3. golünü atan Holosko, bu sezon ligdeki 2. golünü de son dakikada kaydetti.

Bursaspor deplasmanında son anlarda oyuna girip, son dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kafayla atan Slovak oyuncu, bu akşam da aynı şekilde yine son anlarda oyuna dahil olup, yine son dakikada, yine kafayla takımının 3. golünü filelere gönderdi.

Bu arada, Beşiktaşlı İsmail'in rahatsızlığı nedeniyle ikinci yarıya çıkmadığı öğrenilirken, bir pozisyonda suratına darbe alan Necip'in gözü şişti.

-Quaresma'dan ''trivela'' asist-

Beşiktaş'ın gol yollarındaki suskun ismi Quaresma, kendisine özgü ''trivela'' asistlerine devam etti.

Portekizli yıldız, maçta 90 4. dakikada, sol tarafta, sağ ayağının dışıyla kavisli bir orta yaparken, Holosko altı pasın sağ köşesinde uçarak attığı kafa vuruşuyla maçın sonucunu ilan eden golü attı.

Bu arada, oyun 1-0 Beşiktaş lehineyken, Quaresma ile Beşiktaşlı bir taraftar arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Portekizli yıldız, performansından memnun olmayan bir taraftarın söylemi üzerine, formasını göstererek, adeta ''Gel sen oyna'' imasında bulundu.

-Sivasspor penaltı kurbanı-

İstanbul'dan puansız ayrılan Sivasspor, adeta penaltı kurbanı oldu.

76. dakikada serbest vuruş sırasında Egemen'i formasından çekerek penaltıya sebep olan Mahmut, üstelik de ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakırken, maçın dönüm anına imza attı.

Bu arada, aleyhine 6. kez penaltı kararı verilen Sivasspor, Süper Lig'de bu sezon bu istatistikte ilk sırada yer alıyor.

-Top, bir pozisyonda 2 kez direkten döndü-

51. dakikada gelişen Beşiktaş atağında top 2 kez kale direğinden döndü.

Quaresma'nın sağdan ortasında Navratil'in ters vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten geri geldi. Dönen topa bu kez Almeida kafayla vurdu. Top yine üst direğe çarptı ve Beşiktaş mutlak golden oldu.

-Sivasspor'un gollerini yabancıları atıyor-

Süper Lig'de bu sezonki 12. golünü Beşiktaş'a atan Sivasspor'un gollerinde yabancı oyuncuların imzası var.

Kırmızı-beyazlı takımda Navratil 2, Rasmussen 3, Eneramo 3, Grosicki 3 kez gol sevinci yaşarken, yerlilerden tek gol Cihan Yılmaz'dan geldi.

Bu arada, Sivasspor'un golünü atan Grosicki, pozisyon öncesinde ofsaytta olduğunu düşündüğü için, gol sevincini ancak hakemin kararı sonrası şaşkın bir yüz ifadesiyle yaşadı.

-Beşiktaş İstanbul'da 2. kez kazandı-

Beşiktaş, İstanbul'da 7. kez ağırladığı Sivasspor'u 2. kez yenebildi.

İki takım arasında bu maça kadar Fiyapı İnönü Stadı'ndaki 6 maçtan 3'ünü Sivasspor kazanmış, 2'si berabere bitmiş, siyah-beyazlılar kendi evinde sadece geçen sezonki son randevudan galip ayrılabilmişti.

-Sivasspor inanılmaz goller kaçırdı-

İstanbul deplasmanından puansız ayrılan Sivasspor, ilk yarının son anlarında Mahmut ve Pedriel ile inanılmaz 2 gol kaçırdı.

39. dakikada Mahmut'un altı pasın son köşesinde bomboş durumda kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan kale direğe çarparak oyun alanına döndü. Aynı futbolcu, içeri doldurulan topu bu kez çok uygun durumda dışarı attı.

41. dakikada ise Pedriel, sağdan yapılan ortada boş durumda arka direkte zor olanı yaparak meşin yuvarlağı kafayla dışarı gönderdi.

-Carvalhal: Bugün kazanmamız önemliydi-

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, yoğun maç trafiği içinde Sivasspor karşısında kazanmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Carvalhal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında öncelikle yoğun maç trafiğine değinerek, şöyle konuştu:

''Mersin İdmanyurdu ile oynadığımız zorlu maçtan sonra gece 2'de İstanbul'a vardık. 2 gün sonra Fenerbahçe ile fizik mücadelesi yüksek bir maç oynadık. İki günlük aradan sonra bugün maça çıktık. Bu kadar kısa süre içinde maç oynamamız ve arkasından yeni maçın gelmesinin bizi zorlayacağını biliyorduk. Sivasspor gibi iyi mücadele eden bir takma karşı oynayacağımızın farkındaydık. Oyuncularımıza pragmatik olmamız gerektiğini ve kazanmamızın önemli olduğunu söyledim. Kazandık ve iyi kazandığımızı düşünüyorum.''

Guti, Fernandes gibi futbolcuların kadroya alınmamaları ile ilgili bir soruya Carvalhal, ''Kazandığımız zaman hep olmayan oyuncular hakkında konuşuluyor. Ben burada olmayan oyuncular hakkında konuşmak istemiyorum. Bunun burada oynayan futbolculara saygısızlık olduğunu düşünüyorum'' diye yanıt verdi.

Carvalhal, son dönemlerde kadroda fazla değişiklik yapmadığının belirtilmesi üzerine, ''Bazı anlarda aynı takımın oynamasının önemli olduğu durumlar var. Duygusal olarak, psikolojik olarak takım olgusunun, kollektif olgunun yerleştiğini gördüm. O nedenle oynayan futbolculara tekrar şans verdim'' şeklinde konuştu.

-Dinamo Kiev maçı-

Dinamo Kiev ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi maçıyla ilgili bir soru üzerine de Carvalhal, ''Bugün kazanmamız çok önemliydi. Artık bir gün fazla dinlenme şansımız var. Bir gün daha fazla maça hazırlanma şansımız var. Özellikle Dinamo Kiev maçında, Fenerbahçe ve Sivasspor karşılaşmalarından daha iyi oynayacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

-Çalımbay: Rahatlıkla puan alabileceğimiz bir maçtı-

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3-1 mağlup oldukları Beşiktaş maçından puan alabilecekken bunu başaramadıklarını dile getirdi.

Çalımbay, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, siyah-beyazlı rakipleri karşısında pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek, ''Rahatlıkla puan alabileceğimiz bir maçtı. Geçen haftaki Mersin maçı ve bugünkü mücadelede yine girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Gereksiz yapılan penaltı sonrası 10 kişi kaldık, böylece çözülen bir maç oldu. Penaltı olmasaydı maç berabere bitebilirdi. Hatta yapacağımız değişikliklerle maçı kazanabilirdik'' dedi.

Rıza Çalımbay, yoğun bir maç trafiği içinde olduklarını hatırlatarak, ''Öyle bir lig oynanıyor ki galibiyete sevinmeye veya mağlubiyete üzülmeye bile zaman yok. Bu nedenle önümüzdeki maça bakacağız. Fenerbahçe ile oynayacağız. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız'' diye konuştu.

Çalımbay, Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'in yoğun maç trafiğinden şikayet etmesinin hatırlatılması üzerine ''Beşiktaş'ın ayrıca Avrupa kupası maçı var. Bu nedenle yoğun maç trafiğinden şikayet etmesi konusunda haklıdır'' dedi.

Sivasspor'un kalecisi Borjan, Beşiktaş karşısında girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini ancak rakiplerinin pozisyonlarını değerlendirdiğini ve gereksiz yere bir penaltı yaptıklarını dile getirdi.

-Hilbert: Kazandığımız için mutluyuz-

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Roberto Hilbert, Sivasspor karşısında kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Hilbert, karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, Sivasspor maçını kazanmalarının çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Maça iyi başladık ancak attığımız golden sonra tempomuz düştü. Sivasspor da iyi mücadele etti ve birkaç pozisyon verdik. Bu şekilde oynamayı durdurmamız lazım. İkinci yarıya da iyi başladık ama bir gol yedik. Bana göre pozisyon ofsayttı. Sonra iyi mücadele ettik ve ikinci golü bulduk. Bugün maçı kazandığımız için mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

Hilbert, son dönemlerde iyi organize olduklarını ve iyi mücadele ettiklerini, takım olarak da iyi yolda olduklarını kaydetti.

Quaresma'nın zaman zaman savunmaya yardım etmemesiyle ilgili bir soruya Hilbert, ''Quaresma, bu maçta çok daha iyi çalıştı ve mücadele etti. Böyle oynarsa bize çok faydalı olacaktır ve bugün asist yaparak bizim için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi'' diye konuştu.

-Düren: Futbol açısından doyurucu olmadı-

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, 3-1 kazandıkları Sivasspor maçının futbol açısından doyurucu olmadığını, ancak galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Düren, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yoğun maç trafiği içinde zamanlama açısından zor bir maç yaptıklarını belirterek, ''Süper Lig'in en çok mücadele eden takımına karşı oynadık. 3 gün önce derbi maçı oynadık. 4 gün sonra Avrupa'da grubumuzdaki durumumuzu belirleyecek bir karşılaşmaya çıkacağız. Bu açıdan bugünkü mücadeleye konsantre olmak kolay değildi. Attığımız golün ardından yavaşlama oldu. Nitekim yediğimiz gole kadar böyle sürdü. 3 puan alınması gerekiyordu, bunu da aldık'' diye konuştu.

Tribünleri tamamen doldurmayan taraftarlara da serzenişte bulunan Mete Düren, ''Taraftar da bugün gelmedi. Gelenler de serzenişte bulundular. Ama kale arkası biletlerini 30 lira yaptık. Burası dolabilirdi'' dedi.

Basın sözcüsü Düren, bir taraftarın tepki gösterdiği Quaresma konusundaki soruyu ise ''Quaresma enteresan bir oyuncu. Tribünler enteresanlığını kabul etmeli. Bir taraftarın kendisiyle söz düellosuna girmesi ne Quaresma'nın futboluna, ne de Beşiktaş'a katkı sağlar'' diye yanıtladı.