Advertisement

ALTIN RAKET 'KVITOVA'

Dünyanın en iyi kadın tenisçilerinin katıldığı TEB BNP Paribas WTA Şampiyonası'nda, Çek oyuncu Petra Kvitova birincilik ipini göğüsledi. Şampiyonanın son gününde Kvitova, Belaruslu rakibi Azarenka'yı 7/5, 4/6, 6/3 yenerek hem şampiyonluğunu ilan etti hem de WTA dünya klasmanında ikinci sıraya yükseldi. Petra Kvitova, 1 milyon 750 bin dolar olan birincilik ödülünün de sahibi oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada çiftlerde Liezel Huber-Lisa Raymond (ABD), Kveta Peschke (Çek) - Katarina Srebotnik (Slovenya) ikilisini 6/4, 6/4 yenerek çiftlerde finale damgasını vurdu. Turnuva öncesi WTA'de 3. sırada bulunan Çek raket Petra Kvitova finale kadar turnuva boyunca oynadığı 4 maçta da rakiplerine şans tanımamıştı. 21 yaşında, 1.82 m. boyundaki raketin bu yıl ki en büyük Grand Slam başarısı Wimbledon şampiyonluğu.Çek raketin 2011'de kazandığı turnuvalar ise Brisbane, Paris (kapalı), Madrid ve Linz. Solak olduğu için servisleri farklı açıdan gelen ve rakipleri üzerinde maç boyunca baskı kurabilen raketin kariyeri boyunca kazandığı toplam para ödülü ise 4.5 milyon dolar.

'İSTANBUL'DAKİ ATMOSFER MÜTHİŞTİ'

İstanbul'daki atmosferi sorduğumuz Kvitova ''İstanbul'un dünya klasmanında ikinciliğe yükseldiğim için ayrı bir yeri oldu.Turnuva boyunca atmosfer de müthişti'' dedi.

Şampiyonın finalinde Çek rakibine yenilen, 22 yaşında, 1.80 m. boyundaki Belaruslu raket Victoria Azarenka, 2011'de Miami, Marbella turnuvalarını kazanan isim olmuştu.Grand Slam'lerdeki en büyük başarısı ise 2011 Wimbledon'da oynadığı yarı final oldu.Kariyerinde kazandığı toplam para ödülü 8 milyon dolar olan Belaruslu tenisçi agresif arka oyunu ve mücadeleci yapısı ile tanınıyor.

2011 yılının en başarılı kadın tenisçilerinin mücadele ettiği TEB BNP Paribas WTA Şampiyonasına ev sahipliği yapan Sinan Erdem Salonu'na turnuva boyunca 70.824 tenissever geldi.WTA Başkanı Stacey Allaster ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, turnuvaya ilginin beklentinin üzerinde olduğunu söyledi.Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın maddi desteği ile organize edilen turnuva aynı zamanda 2020 Olimpiyat Oyunlarına aday İstanbul için başarılı bir referans oldu.

Hande Berktan
hberktan @bloomberght.com