Advertisement

(A) Milli Futbol Takımı İdari Koordinatörü Okan Buruk, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hırvatistan ile yapacakları maça fiziksel ve kafa olarak hazır olduklarını söyledi.

Buruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın önceki maçlara göre daha iyi durumda bulunduğunu belirterek, ''Fiziksel olarak daha iyi durumdayız. Oyuncular daha iyiye gidiyor. Formda oyuncular var. Ligin üç günde bir oynanması onlar için belki yorucu oldu ama formlarını ve eski güçlerini kazanmaları açısında çok iyi oldu. Şu an daha hazır durumdalar. Önceki maçlara göre iyi durumdayız. Psikolojik olarak da iyi durumdayız'' diye konuştu.

Artık bir finale geldiklerini vurgulayan Okan Buruk, ''Oyuncuların emeklerinin karşılığını alması açısından çok önemli bir maç. Futbolcular buna kafa olarak da hazır'' dedi.



-''Ligdeki tempo takıma olumlu yansıyor''-



Spor Toto Süper Lig'deki temponun da milli takıma olumlu yansıdığını kaydeden idari koordinatör Buruk, şöyle konuştu:

''Ligde takımlar arasındaki farklar azaldı. Herkes birbirini yenmek, puan almak için oynuyor. Play-off'a 4 takımın gidecek olması ve diğer dört takımın da Avrupa'ya gitmek için sıralama mücadelesi vermesi rekabeti arttırıyor. Küçük takımların da iştahını kabarttı. Az bütçeli takımlar bile ilk sekize girmek için oynuyor. Sıralamada herkes birbirine yakın. Bu sezon etkileyici bir lig bizi bekliyor. Bu tempo içinde oyuncuların maç tecrübeleri ve oynama kapasiteleri artıyor. Bu milli takıma olumlu yansıyacaktır.''



-''Hırvatistan'ın defansif sıkıntıları var''-



Okan Buruk, play-off'taki rakipleri Hırvatistan'ın defansif sıkıntıları olduğuna dikkati çekerek, ''Rakibin hücum gücü etkili, ama defansif olarak sıkıntıları var. O defansif sıkıntıyı avantaja çevirmeliyiz. Öncelikle kendi kapasitemizi ve oyunumuzu ortaya koymalıyız. Disiplinli bir şekilde oynarsak maçın bize döneceğini ve çok pozisyon bulacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Hırvatistan'ın da kendi kulüp takımlarında oynamayan oyuncuları bulunduğunu hatırlatan Buruk, ''Gol yemeden kazanmak en önemli şey. Bu şekilde kazanırsak avantaj sağlarız'' dedi.

Maçı izleyecek taraftarların da sabırlı bir şekilde A Milli Takımı'na destek vermesi gerektiğini anlatan idari koordinatör Buruk, ''Takımımızın da saha içindeki performansı seyircinin desteği açısından önemli. İnşallah takım seyirciyi ateşler. Taraftarın da maç içinde etkili olmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'nın çok prestijli bir yer olduğunu ifade eden Okan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türk Telekom Arena büyük bir stat. Ama orayı rakibi daha çok etkilemek için kullanmalıyız. Daha çok sesimizi çıkarmamız gerekiyor. Son maçlarımızı burada yaptık. Yönetim kurulu yine böyle bir karar aldı. Tabii ki Türkiye'nin ve İstanbul'un her yerinde oynayabiliriz.''



-''Şampiyonaya gitmeliyiz''-



Buruk, Türk futbolunun geleceği açısından Avrupa Şampiyonası'na gitmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Uzun dönemli planların önemli olduğunu, ancak her zaman için şampiyonalarda yer almaları gerektiğini dile getiren idari koordinatör Buruk, sözlerini şöyle tamamladı:

''Şu anda oluşturduğumuz kadronun birbirine ve kendilerine olan güvenleri, yakınlıkları şampiyonaya gitmemiz halinde artacaktır. Birbirlerine daha da alışacaklar. Bir şampiyonada 40 gün boyunca bir arada olmak takımın geleceği açısından önemli. Şampiyonaya katılmak çok önemli. Ülkenin sıralaması açısından da gitmemiz gerekiyor. Şampiyonalara katılamadıkça alt sıralara düşüyoruz. Şampiyonaya katıldığımızda da hiçbir şey bitmiyor. Geleceğe yatırım hedeflerden biri olmalı. Daha sistemli çalışmalı ve her şampiyonada yer alan bir takım yaratmak hedefimiz olmalı.''