Advertisement

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladığı Barcelona Regal’e 70-66 mağlup oldu.

Yaklaşık 11 bin kişinin izlediği bu zorlu maçta sarı kırmızılar müthiş bir mücadele sergilerken temsilcimizde Lucsa Andric 17 sayı ile mücadele etti. Konuk ekipte Erazem Lorbek 14 Navvaro da 12 sayı ile mücadele etti.

Sarı kırmızılılar mücadeleye Songalia’nın basketiyle başladı. Barcelona ise bu baskete Navvaro ile cevap verdi. 3 sayılık atışlarda isabet bulamayan temsilcimiz karşısında İspanya ekibi skoru 2-6’ya getirdi. Zorlu maçta dördüncü dakika ise konuk ekibin 5-7 üstünlüğü ile geçildi. Galatasaray Medical Park, Andric’in basketiyle skorda eşitliği yakaladı (9-9). Pota altından etkili olan sarı kırmızılar Andric’in basket-faulden bulduğu sayı ile maçta 14-13 üstünlüğü ele geçirdi. Dış atışlarla üstünlüğü yeniden ele geçiren Barcelona’ya Ender ve Tutku ile cevap veren Galatasaray Medical Park skoru eşitledi ve ilk periyot 19-19 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyoda etkili başlayan Barcelona Regal üst üste basketlerle 6-0’lık (19-25) bir seri yakaladı ve Oktay Mahmuti mola aldı. Hücumda etkisiz kalan temsilcimiz rakibinin basketlerine engel olamayınca 14. Dakikada fark 11 sayıya çıktı (19-30). Galatasaray Medical Park ilk basketini ise Shipp ile elde etti. Konuk ekip periyotta son 4 dakikaya ise 25-33 önde girdi. Rakibi karşısında istediği sayıları elde edemeyen sarı kırmızılı ekip, savunmada da bu bölümde etkili olamayınca fark 10 sayıya çıktı (27-37). Farkı daha da açan Barcelona Regal soyunma odasına 29-44 üstün gitti.

İkinci devreye temsilcimiz Furkan Aldemir’in basketiyle başladı. Dış atışlarla etkili olmaya devam eden Barcelona Regal, Navvaro’nun da basketiyle farkı 16 sayıya çıkardı ve skor 34-50 oldu. Sayılar bulmaya devam eden Katalan ekibi son beş dakikaya girilirken farkı 20 sayı yaptı (36-56). Shumpert, Andric ve Lucas’ın basketleriyle sarı kırmızılılar skoru 43-56’ya getirirken Barcelona Regal mola aldı. Son 2 dakika 40 saniyeye girilirken Lucas farkı 13 sayıya indirdi (45-58). Temsilcimiz Ender Arslan ile basket bulurken son periyoda konuk ekip 48-61 önde girdi.

Final periyoduna Galatasaray Medical Park, Andric’in ve Furkan’ın faul atışlarından bulduğu basketlerle başladı ve skoru 52-61’e getirdi. Zorlu maçta sarı kırmızılılar istediği basketleri bulamazken son beş dakikaya ise 10 sayı geride girdi (54-64). Taraftarının yoğun desteği ile temsilcimiz Lucas ve Andric’in basketleriyle son 3 dakika 12 saniyeye girilirken farkı 6 sayıya indirdi (58-64). Jaka Lakovic maçtaki ilk sayısını bulurken skoru da 60-64’e getirdi. Son dakikaya girilirken Lorbek’in basketi farkı yeniden açtı. Nefes kesen maçta Andric’in basket-faulü ile farkı 3 sayıya indirdi (65-68). Son 10 saniyeye girildiğinde Lakovic faul atışlarıyla skoru 66-68’e getirdi. Huertas’ın faul atışıyla farkı 4 sayıya çıkartan Barcelona Regal karşılaşmadan 66-70 galip ayrıldı.



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Sasa Pukl, Robert Lottermoser, Boris Shulga

GALATASARAY MEDİCAL PARK (66): Joshua Shipp 9 (6 ribaund, 2 asist), Jaka Lakovic 3 (2 ribaund, 2 asist), Preston Shumpert 7 (4 ribaund, 2 asist), Tutku Açık 4 (3 asist), Luksa Andric 17 (3 ribaund), Zaza Pachulia 2 (1 ribaund), Furkan Aldemir 6 (2 ribaund), James Lucas 8 (4 ribaund, 2 asist), Darius Songalia 2 (2 ribaund), Ender Arslan 8, Cevher Özer (4 ribaund),

FC BARCELONA REGAL (70): Victor Sada 3 (1 ribaund, 2 asist), Marcelinho Huertas 9 (4 ribaund, 4 asist), Juan Carlos Navvaro 12 (1 ribaund, 2 asist), Fran Vazquez 3 (3 ribaund), C.J. Wallace 9 (2 asist), Boniface Ndong 2 (4 ribaund), Erazem Lorbek 14 (2 ribaund, 1 asist), Chuck Edison 8 (4 ribaund, 2 asist), Pete Mickeal 10 (5 ribaund),

1.PERİYOT:19-19
2.PERİYOT:10-25
3.PERİYOT:19-17
4.PERİYOT:18-9

tbf.org.tr

-Mahmuti: Oyuncularım en üst derecede performans ortaya koydu-

Galatasaray Medical Park Antrenörü Oktay Mahmuti, İspanya'nın Barcelona Regal takımına 70-66 mağlup oldukları THY Avrupa Ligi D Grubu'ndaki 5. maçında, oyuncularının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu söyledi.

Oktay Mahmuti, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maç öncesinde oyuncularına ''Varımızı yoğumuzu ortaya koyalım ve sonuna kadar mücadeleyi bırakmayalım'' dediğini belirtti.

Barcelona Regal'in çok yetenekli oyunculara sahip olduğunu ifade eden Mahmuti, ''Söylenecek çok fazla bir şey yok. Takımımdan sadece en üst düzeyde arzuyu, performansı ve eforu ortaya koymalarını isteyebilirim. Onlar da bugün bunu ortaya koydukları için hiçbir şey söyleyemem'' dedi.

Lakovic ve Cevher Özer'in performansına ilişkin soruya ise Mahmuti, oyuncuları hiçbir zaman tek tek değerlendirmediğini dile getirerek, ''İyi günde de oyuncuları tek tek eleştirmem. Kötü günde de bunu hiç yapmam. Beni mutlu eden şey şu; böyle oynarsanız, herkesle mücadele edebilirsiniz'' diye konuştu.

Barcelona Regal Antrenörü Xavier Pascual ise zorlu bir karşılaşma olduğunu vurguladı. Galatasaray Medical Park'ın agresif oynadığını kaydeden Pascual, sarı-kırmızılı taraftarın oluşturduğu atmosferden etkilendiğini belirterek ''Galatasaray Medical Park çok şanslı'' ifadesini kullandı.