Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yendi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Trabzonspor, Beşiktaş karşısında daha fazla topa sahip olmasına karşın rakip kale önünde net gol fırsatları üretmekte zorluk çekti.

Savunma güvenliğini ön planda tutan siyah-beyazlılar da zaman zaman geliştirdiği atakları gole çeviremeyince ilk yarı golsüz sona erdi.

10. dakikada Cech'in pasında, ceza alanı içinde Burak'ın yerden şutunda top auta gitti.

14. dakikada rakiplerinden sıyrılan Burak, topu ceza yayı üzerindeki Alanzinho'ya aktardı. Ceza alanına girerek kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan bu futbolcunun şutunda top direğin az farkla yanından auta gitti.

15. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, Tolga'nın sahip olamadığı topu Egemen önünde buldu. Bu futbolcunun yakın mesafedeki şutunda, kaleci Tolga bu kez yatarak tehlikeyi önlemeyi başardı.

20. dakikada rakiplerinden sıyrılan soldan ceza alanına giren Quaresma, kaleci Tolga'yı da geçip çapraz pozisyonda topu kaleye gönderdi. Ancak savunmada Cech, çizgi üzerinden ayağıyla topu uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi.

21. dakikada Egemen'in kafa ile uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı dışında önünde bulan Serkan'ın şutunda, kaleci Cenk üzerine doğru sert gelen meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

30. dakikada Colman'dan sıyrılarak ceza alanına hareketlenen Quaresma'nın şutunda, top az farkla dışarı giderek yan ağlara çarptı.

34. dakikada Cech'in soldan ortasında, altı pas içinde Giray'ın dokunamadığı top auta çıktı.

İlk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.

Bordo-mavili takım karşısında iyi bir savunma ortaya koyan siyah-beyazlı takım, bu sezon ilk golünü kaydeden Quaresma'nın penaltı golüyle 3 puan elde etti.

48. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içindeki Giray'ın şutunda top kale önündeki İsmail'e çarparak uzaklaştı.

51. dakida Hilbert'in sağdan pasında, ceza alanı içinde uygun durumda bekleyen Fernandes'in yerden şutunda, kaleci Tolga iki hamlede topu kontrol etti.

57. dakikada savunmadan çıkan Egemen'in pasında topla buluşarak ceza alanı içinde Celustka'yı geçen Quaresma'nın kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki yerden şutunda, meşin yuvarlak Tolga'nın ayaklarından döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

58. dakikada Quaresma'nın ceza alanı dışından sert şutunda Tolga'nın göğsünden seken topu alt pas içindeki Ekrem, kötü bir vuruşla üsten auta gönderdi.

69. dakikada Burak'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Cenk topu üsten kornere çelmeyi başardı.

77. dakikada Hilbert'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Tolga'nın çeldiği topu altı pas içindeki Mustafa Pektemek kaleye göndermek istedi ancak Celustka tarafından düşürülünce maçın hakemi Fırat Aydınus, penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Quaresma topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

89. dakikada Adrian'ın uzun pasında ceza alanı içindeki Burak'ın şutunda, kaleci Cenk topu çelmeyi başardı.

90 3. dakikada Zokora'nın soldan ortasında, Burak'ın kafa ile vurduğu top savunmada Sivok'a çarparak ağlara gitti. Ancak Burak'ın rakibine faul yaptığı gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

Karşılaşma siyah-beyazlı takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

-Carvalhal: ''Oyuncularımı tebrik ediyorum, muhteşem bir iş başardılar''

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Carlos Carvalhal, ''Oyuncularımı tebrik ediyorum, muhteşem bir iş başardılar'' dedi.

Carvalhal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, dünyanın birçok yerinde finansal sıkıntı yaşandığını belirterek, Beşiktaş'ta da ekonomik sıkıntılar bulunduğu yönünde basında hafta içinde haberler yer aldığını dile getirdi.

Bu konuda iki şey söylemek istediğini söyleyen Carvalhal, ''Birincisi ilk olarak oyuncularımı tebrik etmek istiyorum, muhteşem bir iş başardılar, üst düzey profesyonel olduklarını gösterdiler. Beşiktaş taraftarlarının bu takım ile gurur duyduğunu düşünüyorum. Takım içinde gerçekten hiç kimsenin bu sorunun çözüleceğine dair bir endişesi, sıkıntısının olmadığını söyleyebilirim. Birlikte, iyi bir şekilde çalışan bir ekibimiz. Bu nedenle bir sıkıntı yaşamadık. Evet bazı problemler olabilir ama bizim işimiz kendi işimizi sahaya yansıtmak. Bunu da yansıttık, geri kalan problemlerin çözüleceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın Trabzonspor karşısında çok iyi bir varlık gösterdiğini söyleyen Carvalhal, şöyle devam etti:

''Beşiktaş, büyük maçların seviyesinin üzerine çıkarak iyi maç sergiledi. İki takımın pozisyonları vardı. Ancak Beşiktaş, daha çok kontrollü oynamayı tercih eden taraf oldu. Maç berabere bitseydi, son dakikalarda yakaladığımız pozisyonlarla da 'Beşiktaş kazanmalıydı' derdim. Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve bugünkü Trabzonspor maçıyla dört önemli maçı bitirdik. Genel klasmanda iyi bir pozisyonda olduğumuzu düşünüyorum. Rakiplerimizin birbirleriyle oynayacağı maçlar var. Biz kendi işlerimizi yapmaya devam edip olabildiğince yukarı çıkmak için çaba harcayacağız.''

Hakemlerle ilgili yorum yapmadığını kaydeden Carvalhal, ''Bugünkü maç ile ilgili kendi yorumlarımızı eve gidip televizyondan izleyip karar vereceğiz. Kalpten söylüyorum bugüne kadar Türkiye'de hakemlik seviyesi üst seviyede. O da beni mutlu ediyor'' diye konuştu.

Carvalhal, kendisinin Fernandes veya başka oyuncularla problemi olduğunun yazıldığını da belirterek ''Bu söylentileri elimden geldiğince yalanlamaya çalıştım. Fernandes, iyi bir profesyonel. İşini iyi yapıyor, forma giydiği zaman da elinden geleni yapıyor'' diye konuştu.

Carvalhal, Almeida'nın da maçta üzerine düşeni yaptığını, daha taze kan olması için Holosko ve Mustafa'yı sahaya sürdüğünü sözlerine ekledi.

-İbrahim Toraman'ın açıklaması-

Beşiktaş'ın takım kaptanı İbrahim Toraman ise güzel ve zevkli bir maç izlettiklerini belirterek, ''Trabzonspor, güçlü bir ekip. Böyle atmosferde elimizden geleni yapmaya çalıştık. İlk yarı Trabzonspor, baskılı başladı, daha sonra iyiydik. Maçı 2-0, 3-0 kazanabilirdik. Zor deplasmanda 3 puna aldığımız için mutluyuz'' dedi.

İbrahim, Burak Yılmaz ile girdiği ikili mücadelede topla elle oynadığı şeklindeki iddialar ile ilgili olarak ise, ''Burak benim çok sevdiğim bir kardeşim. Maçın içinde gergin anlar yaşanabiliyor. O pozisyonda Burak defansın arkasına sızdı. Ben de kademeye girdim. Dönmek isterken top aramızda kaldı elimi kaldırdığımı hiçbir şekilde düşünmüyorum. Hakemin kararı normaldi'' diye konuştu.

Ekrem Dağ ise maçın başında zorluk çektiklerini kaydederek, ''Maçın ortalarında hakimiyeti elimize alıp maçı kazandık. Herkes iyi mücadele ettik. 3 puanı aldık, mutluyuz'' dedi.

-Quaresma, ilk golünü attı-

Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Quaresma, bu sezon ligdeki ilk golünü attı.

En son ligde 25 Nisan'da geçen sezonun 30. haftasındaki Konyaspor maçında penaltı golü atan Portekizli oyuncu, bu akşam attığı golle de takımına 3 puanı getirdi.

-Güneş: 3 puan kaybetmemiz üzüntü verici-

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Beşiktaş'a 1-0 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, 3 puan kaybetmelerinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Güneş, Beşiktaş maçına kazanma arzusuyla çıktıklarını belirterek, ''Etkili, pozisyonlarımız oldu. Rakibin oyun tarzı daha çok savunmada kalıp, bizim top kayıplarıyla atak yapma düşüncesindeydi. Bütün bunlara rağmen sağdan Celustka'nın, soldan Marek'in katılımıyla iki kanadı kullanmaya çalıştık. Ortadan da ataklar yapmaya çalıştık ancak final paslarında sıkıntı yaşadık'' dedi.

Maçın başında Alanzinho'nun önemli bir fırsatı değerlendiremediğini, Halil Altıntop'un da gol pozisyonlarından yararlanamayınca Beşiktaş'ın maça ortak olduğunu söyleyen Güneş, şöyle devam etti:

''Rakip savunmada kalmaya dönüktü. Kamuoyunda Beşiktaş, eksik deniliyorsa da buna katılmıyorum. Beşiktaş, bizim karşımızda oynayabildiği en iyi kadroyla oynadı. Bizim finaldeki pas kayıplarımızın yanında rakibimiz de pas yaparak çıkarak ileride Quaresma'yı kullanmaya, Almeida'yı kaçırmaya çalıştılar. İkinci yarıda bizim düşmelerimiz oldu, rakip kaleye gidip gelmelerde sıkıntı yaşadık. Uzaktan atılan bir şut sonunda da dönen topta penaltı oldu ve maçı kaybettik.''

Oyuncularının Beşiktaş karşısında ellerinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayan Güneş, ''Onlara teşekkür ediyorum. Seyirci de gayet iyiydi. Biz bugün rakibe karşı üstün gelemedik. İkinci yarıda kopmadan sonra bulduğumuz goller var ama rakibin daha fazla pozisyonu var. Özellikle 1-0'dan sonra eksik mücadele ettik. 3 puan kaybetmemiz üzüntü verici. Rakibimizin bir altta kalmasına uğraşıyorduk. En azından yenmesek bile, berabere kalsak, rakibimiz bizim altımızda kalacaktı. Şimdi rakip büyük bir avantaj yakaladı. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Güneş, Burak ve Tolga'nın transfer haberlerinin etkisinde kalıp kalmadıklarının sorulması üzerine ise, ''Biz gündemi yaratmıyoruz, kontrol de etmiyoruz. Herhangi bir şey söylesek de bizim etkimiz olmuyor. Çünkü mevcut olanları hak olarak ortaya koyup derdini anlatamayan bir kulüp olarak böyle durumlarda bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Bence Burak ve Tolga'nın performansı da gayet iyiydi'' yanıtını verdi.

-Hakem konusu-

Güneş, maçın hakemi ile ilgili konuşmayı doğru bulmadığını belirterek, ''Hakemle ilgili sadece şunu söyleyeyim. Samsunspor maçımızı ve bu maçımızı yönetti. İki maça baktığı zaman hatası var mı yok mu o bunu daha iyi anlar'' dedi.

Bir gazetecinin, 'bugün fazla gol pozisyonuna giremediniz?' şeklindeki sözleri üzerine, filelere giden ancak gol değeri kazanmayan pozisyonu kastederek, ''Bugün, attık ama Egemen de biraz artistik hareketle faulü verdirdi. Onu da söylemek lazım. Ligde en çok gol atan takımlardan biriyiz. Daha fazla gol atabiliriz. 3 günde bir maç oynayan takım olarak, şu andaki oyun formatımızın dışına çıkma şansı yok. Devreye kadar böyle devam edeceğiz '' ifadelerini kullandı.

Güneş, maçın yönetimine ilişkin düşüncelerini ise şöyle sürdürdü:

''Ben Samsunspor maçını örnek verdim. O maçta topu eliyle alan oyuncuyu hakem, ikinci sarı karttan dışarı atamadı. Bu maçta ise çok rahatlıkla penaltı ve kırmızıyı verdi. Bu cesareti Samsun'da yapsaydı, bir şey demezdim ona. Ben hakemle ilgili konuşmam, FIFA hakemi, iyi, kötü. Ama niyetiyle ilgili her hakemle ilgili söyleyebileceklerim olabilir. Bu maç için konuşmuyorum. Bu maçı hakem yüzünden kaybetmedik. Hakemlerin verecekleri kararlarda ona veya buna göre olmamasına dikkat etmekte fayda var.''

-İkinci mağlubiyetini aldı-

Trabzonspor, Beşiktaş yenilgisiyle bu sezon ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.

İlk yenilgisini yine sahasında ligin 2. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 1-0'lık sonuçla alan bordo-mavililer, 9 hafta sonra ligde yenilgi gördü.

-Quaresma, Orduspor maçında yok-

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 yenen Beşiktaş'ta Quaresma, attığı golün ardından gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı konumuna düştü.

Daha önce ligde Eskişehirspor, Kayserispor ve Fenerbahçe maçlarında sarı kartı bulunan Portekizli oyuncu, bu akşam ligdeki 4. sarı kartını görerek cezalı konumuna düştü.

Quaresma, ligin 13. haftasında Beşiktaş'ın sahasında Orduspor ile yapacağı maçta takımda yer alamayacak.