Advertisement

THY Avrupa Ligi'nde Top 16 E Grubu beşinci maçında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Anadolu Efes’i 64-56 mağlup etti ve üçüncü galibiyetini aldı.

THY Avrupa Ligi Top 16 E Grubu beşinci maçında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Anadolu Efes’i 64-56  mağlup etti ve üçüncü galibiyetini aldı. Bu sonuçla Sarı Kırmızılılar üst tura çıkmak için iddiasını sürdürürken, Lacivert Beyazlı ekip ise Avrupa Ligi'ne veda etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 11 bin kişinin izlediği mücadele öncesinde ışık ve lazer gösterili yapılırken Sarı Kırmızılı ekibin taraftarları iki takımın oyuncularını maçtan önce çağırarak alkışladı. Öte yandan Anadolu Efes’te Batista maçın 21. dakikasında sakatlanarak oyunu yarıda bıraktı.

Mücadele iki ekibin karşılıklı basketleri ile başladı. Maçta son 6 dakika 40 saniyeye girilirken Galatasaray Medical Park, Andric’in basketleriyle skoru 8-2 yaptı. Anadolu Efes ise suskunluğunu Vujacic ile bozdu. İlk periyodun son beş dakikalık bölümüne ise ev sahibi ekip 11-7 önde girdi. Andric ve Lucas’ın etkili oyunu ile son 2 dakika 40 saniyelik bölüme sarı kırmızılılar 6 sayı farkla 17-11 önde girdi. Galatasaray Medical Park ilk periyodu ise 20-13 üstün tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyoduna Shumpert’in basketiyle başlayan ev sahibi ekibe Anadolu Efes, Barac ile yanıt verdi. Furkan Aldemir’in arka arkaya sayılarıyla Galatasaray Medical Park farkı 10 sayıya çıkardı ve skor 27-17 oldu. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Sarı kırmızılı ekip Ender Arslan’ın da skora katkısıyla son 6 dakikaya 32-21 üstün girdi. Konuk ekip Anadolu Efes ise Barac ile skoru 34-24’e getirdi. Lakovic’in de basketiyle son 3 dakika 27 saniyeye girilirken ev sahibi ekip farkı 15 sayı yaptı (39-24). Son bölümlere girilirken Anadolu Efes farkı eritse de Galatasaray Medical Park periyodu 39-32 önde tamamladı.

İkinci devreye Anadolu Efes, Vujacic’in basketiyle başladı. Sarı Kırmızılı ekip ise rakibine Andric ile cevap verdi. Yine Andric’in basketiyle ev sahibi ekip 23. Dakika geride kalırken skoru 43-37 yaptı. Zorlu maçta periyodun son 4 dakika 30 saniyesine Galatasaray Medical Park 45-39 önde girdi. Lakovic’in 3 sayılık basketiyle ev sahibi eki farkı 9 sayıya çıkardı (48-39). Farkı eriten Anadolu Efes ise Savanovic ile skoru 48-45’e getirdi. Galatasaray Medical Park final periyoduna ise 50-45 ütsün girdi. Final periyodunda ilk sayı Galatasaray Medical Park’tan Ender Arslan ile gelirken Shipp’in de basketiyle fark 10 sayıya çıktı (55-45). Anadolu Efes ise periyottaki ilk sayısını Kerem Tunçeri ile buldu. Shumpert’in de skora katkısıyla Sarı Kırmızılılar skoru 58-48 yaptı. Toparlanan konuk ekip ise Lafayette’nin basketiyle son 3 dakika 40 saniyeye girilirken skoru 60-54’e getirdi. Sarı kırmızılı ekip suskunluğunu Ender Arslan ile bozdu. Rakibi karşısında savunması ile skor üstünlüğünü koruyan Galatasaray Medical Park mücadeleden 64-56 galip ayrıldı.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Grzegorz Ziemblicki, Milija Vojinovic, Olegs Latisevs

GALATASARAY MEDİCAL PARK (64): Joshua Shipp 9 (3 ribaund, 2 asist), Jaka Lakovic 9 (1 ribaund, 2 asist), Göksenin Köksal (3 ribaund), Caner Topaloğlu 2, Preston Shumpert 6 (2 ribaund, 2 asist), Luksa Andric 15 (7 ribaund), Furkan Aldemir 4 (2 ribaund), Jamon Lucas 9 (4 ribaund, 2 asist), Ender Arslan 8 (1 ribaund, 3 asist), Boris Savovic 2 (8 ribaund, 2 asist)

ANADOLU EFES (56): Tarence Kinsey 2 (2 ribaund), Kerem Tunçeri 3 (5 asist), Cenk Akyol, Esteban Batista 4 (2 ribaund), Sasha Vujacic 15 (8 ribaund), Dusko Savanovic 4 (8 ribaund), Sinan Güler 7 (2 ribaund, 2 asist), Oliver Lafayette 5 (4 ribaund, 4 asist), Stanko Barac 16 (5 ribaund),

1.PERİYOT:20-13
2.PERİYOT:19-19
3.PERİYOT:11-13
4.PERİYOT:14-11

-Mahmuti: Önemli bir rakip karşısında galip geldik-

Basın toplantısında ilk sözü alan Sarı Kırmızılı ekibin başantrenörü Oktay Mahmuti, önemli bir rakip karşısında galip geldiklerini söyledi.

Mahmuti, Anadolu Efes ile çok sert bir maç yaptıklarını belirterek,  ''Farkı açtıktan sonra ikinci çeyreğin sonunda yaptığımız hatalardan dolayı belki onlara şans tanıdık. Ancak ikinci devrenin başlamasıyla beraber sürekli oyun kontrolü bizim lehimizeydi. Sonuçta çok önemli bir rakip karşısında galibiyet elde ettik. Bundan daha önemlisi 15 maç sonra Atina'da son 8'e kalmak için final oynamayı hak ettik. Bizim açımızdan önemli bir şey. Kendi kaderimizi kendimiz çizebilme şansına sahip olacağız. Atina'da bir galibiyet daha almak için oynayama çalışacağız'' diye konuştu.

-Sarıca: Galatasaray'ı yarattığı atmosferden dolayı kutlarım-

Anadolu Efes başantrenörü Ufuk Sarıca ise Galatasaray Medical Park'ı hem galibiyet hem de yarattığı atmosferden dolayı kutladı. Sarıca, ''Böyle bir atmosferi yaratmak kolay değil. Maçları oyuncular kazanır ama seyirci de büyük faktördür. Seyirci hakemi etkiler. Bugünkü maçta bence etkileri oldu. Ev sahibi avantajını çok iyi kullandılar'' dedi.

Sarıca, Galatasaray Medical Park karşısında savunmada genel olarak iyi olduklarını ancak hücumda istediklerini yapamadıklarını kaydederken, ''Bunda atmosferin etkili olduğunu düşünüyorum. Aslında bu kadar tecrübeli oyuncuların bu kadar basit hatalarla oynamamaları lazım. Ama zaman zaman oyuncular da bunlardan etkileniyor. İlk yarıdaki farkın suni olduğunu düşünüyorum. İkinci yarıda maçı yakalama pozisyonuna geldik, ama çok basit hatalar yaptık. Sonuç itibariyle elimizde olmayan şansımızı tamamıyla kaybetmiş durumdayız. Bundan sonra Galatasaray Medical Park'a başarılar diliyorum. İnşallah gruptan çıkarlar'' diye konuştu.

Ufuk Sarıca, şu an çok sınırlı bir kadro ile mücadele ettiklerini ifade ederken, sözlerini şöyle tamamladı, ''Sezona başladığımız kadro ile şu anki Anadolu Efes kadrosunda dağlar kadar fark var. Yapabileceğimiz en büyük öz eleştiri bence iyi oyuncularımız var, ama akıllı bir takım değiliz.''

www.tbf.org.tr