Advertisement

Beko Basketbol Ligi’nin 19.haftasının derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, sahasında Beşiktaş Milangaz’ı 86-82’lik skorla mağlup etti.

Roko Ukic ve Barış Hersek’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede 4.dakikayı Beşiktaş Milangaz 4-9 önde geçti. Bogdanovic’in basketleriyle skor üreten Fenerbahçe Ülker, reklam molasının ardından da Emir Preldzic’in üç sayı isabetiyle durumu 12-11’e getirdi. Kaya Peker ve David Hawkins’in diskalifiye edilmesinin ardından Bogdanovic ve Preldzic ile skor üreten Sarı Lacivertliler, ilk periyotu da 27-17 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmazken, Fenerbahçe Ülker 14.dakikada farkı 14 sayıya çıkarttı (36-22). Ancak bu dakikadan sonra toparlanan Beşiktaş Milangaz, aradaki skor farkını eritti. Sarı Lacivertliler, devre sonunda soyunma odasına 48-40 önde giren taraf oldu.

Üçüncü periyota iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, Carlos Arroyo’nun hücumları organize ettiği dakikalarda boyalı alanda da Pops Mensah Bonsu’yu etkili kullanarak farkı 24.dakikada 3 sayıya indirdi (55-52). Mola alan Sarı Lacivertliler, aranın ardından ilk hücumu değerlendiremezken, Morrison’ın etkili oyunuyla konuk ekip 55-57 öne geçti. Temponun yükseldiği bölümlerde Siyah Beyazlılar Morrison, ev sahibi ekip de Ukic ile etkili oldu. Roko Ukic’in son hücumu değerlendirememesi sonrasında periyotu 66-67 Beşiktaş Milangaz önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda Mirsad Türkcan ve Bojan Bogdanovic ikilisiyle sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, durumu da 71-67’ye getirdi. Alan savunmasına dönen Siyah Beyazlılar boyalı alanda da Bonsu ile etkili oldu. Engin Atsür’ün üç sayılık basketiyle son 1.5 dakikaya 81-80 önde giren Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic’in de turnikesiyle farkı üç sayıya çıkarttı (83-80). Bitime 18 saniye kala Ersin Dağlı iki serbest atışı değerlendiremezken, Sarı Lacivertliler, mücadeleden de 86-82 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Engin Kennerman – Serkan Emlek – Halil Baldemir

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Roko Ukic 18 (2 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 5 (6 ribaund), Engin Atsür 9, Gasper Vidmar 6 (8 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 1 (1 asist), James Gist 2 (3 ribaund), Oğuz Savaş 8 (6 ribaund), Hakan Demirel (1 asist), Bojan Bogdonovic 14 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 23 (9 ribaund- 1 asist)

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (82): , Mehmet Yağmur, Barış Hersek 2 (1 ribaund), Zoran Erceg 6 (1 ribaund), Serhat Çetin 9 (7 ribaund- 6 asist), Carlos Arroyo 17 (2 ribaund- 7 asist), Adam Morrison 15 (1 ribaund- 3 asist), David Hawkins (1 asist), Ersin Dağlı 15 (11 ribanud- 2 asist), Pops Mensah-Bonsu 18 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 27-17
2.PERİYOT: 21-23
3.PERİYOT: 18-17
4.PERİYOT: 20-15

www.tbf.org.tr

-Spahija:'' İlk yarıda basketbol oynadık, ikinci yarıda pes ettik-

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija, Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Milangaz'ı 86-82 yendikleri mücadelenin iki yarısında da farklı performanslar ortaya koyduklarını belirterek, ''İlk yarıda basketbol oynadık, ikinci yarıda pes ettik'' dedi.

Spahija maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, mücadelenin ikinci yarısında kendi oyunlarını sergileyemediklerini belirterek şunları söyledi:

''İki farklı yarı oynadık. İlk yarıda basketbol oynadık ama ikinci yarıda pes ettik. Kendimize olan güvenimizi kaybettik, açık atışlarda, özellikle serbest atışlarda. İkinci yarıda kesinlikle kendi oyunumuzu oynamadık. Bahaneleri sevmem ama herhalde oyuncularım Unics Kazan maçından sonra yoruldular. Ergin Ataman ile olan durumdan dolayı hoşnut değildim. Türkçe'yi bilmediğim için diyaloğu bilmiyorum. Bu tür avantajdan hoşlanmıyorum. Antrenörler maçın sonuna kadar sahada olabilmeli.''

-Uluğ: ''Bizim açımızdan dengeli ve üst seviyede mücadele oldu''-

Beşiktaş Milangaz'ın antrenörü Yağızer Uluğ, Fenerbahçe Ülker'e 86-82 mağlup oldukları karşılaşma için, ''Bizim açımızdan dengeli ve üst seviyede bir mücadele oldu'' dedi.

Fenerbahçe'yi galibiyeti nedeniyle kutlayan Uluğ, şunları kaydetti:

''Fenerbahçe'nin 4 kısayla oynadığı bölüm bizim savunma dengelerimizi oldukça zorladı. Maç sonunda skorun dengede olduğu anlarda kritik pozisyonlarda boş atışları değerlendiremedik. Ligdeki iddiamızı sürdürüyoruz. Fenerbahçe'yi galibiyeti nedeniyle kutluyorum.''

Uluğ, ilk periyottaki diskalifiyelerle ilgili bir soru üzerine de, ''Oyun içinde normal karşılıyorum böyle şeyleri. Bizim için önemli bir şey, takım kaptanımızı kaybettik. Takım savunması açısından önemli ismi kaybettik. Başantrenörümüzün diskalifiye edilmesi o an için moralimizi bozdu ama takımımız sahada derli toplu kalmayı başardı. Oyunun içinde olan normal şeyler olarak karşılamak gerekir'' şeklinde konuştu.

Beşiktaş Milangazlı oyuncu Serhat Çetin ise karşılaşma için, ''Kesinlikle hak ettiğimiz bir maçtı. Maçın başında olan bazı çirkin olayları, doğru veya yanlış tartışmayacağım. Maçın mücadele kısmında geri dönüşümüz, varoluşumuz nedeniyle takımımla gurur duyuyorum'' yorumunu yaptı.

Bu arada Beşiktaş Milangaz'ın maç sonunda, son periyotta Ukic'in attığı bir üçlük basket için itirazda bulunduğu öğrenildi.