Advertisement

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından yarı finalistler belli oldu.

Valencia, sahasında Az Alkmaar'ı 15 ve 17. dakikalarda Rami, 56. dakikada Jordi Alba ve 80. dakikada Pablo Hernandez'in golleriyle 4-0 yendi ve yarı finale yükseldi. Bu iki takım arasındaki ilk maç Az Alkmaar'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

İspanya'daki Athletic Bilbao-Schalke 04 mücadelesi 2-2 bitti. Schalke 04'ün golleri 29. dakikada Huntelaar ile 52. dakikada Gonzales'ten gelirken, Athletic Bilbao 41. dakikada Gomez ve 52. dakikada Susaeta ile eşitliği sağladı. İlk maçta 4-2 galip gelen Athletic Bilbao tur atlayan taraf oldu.

Metalist-Sporting Lizbon maçı 1-1 sona erdi. İlk maçta rakibine 2-1 üstünlük sağlayan Sporting Lizbon tur atladı. Metalist'in golünü 57. dakikada Cristaldo, Sporting Lizbon'un golünü ise 44. dakikada Van Wolfswinkel attı.

Atletico Madrid, deplasmanda Hannover'i, ilk maçta olduğu gibi yine 2-1 yendi ve yarı finale yükselen taraf oldu. İspanya ekibinin gollerini 63. dakikada Lopez, 87. dakikada Falcao kaydederken, Hannover'in tek golü ise 81. dakikada Diouf'tan geldi.

Böylece yarı finalde Atletico Madrid (İspanya) ile Valencia (İspanya) ve Sporting Lizbon (Portekiz) ile Athletic Bilbao (İspanya) eşleşmiş oldu.

Ligde yarı final ilk maçları 19, ikinci maçları ise 26 Nisan tarihlerinde oynanacak.