Advertisement

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dün yapılan antrenmanda ve soyunma odasında kavga eden futbolcular Felipe Melo ile Albert Riera'nın durumlarına açıklık getirirken, bu oyuncuların takımla birlikteliklerinin önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenman sırasında medya mensuplarına açıklamada bulunan Fatih Terim, yaşanan olay nedeniyle Melo ve Riera'nın ceza alacağını aktarırken, ''İkisi de bizimle Manisaspor maçına gelmeyecekler. Antrenmana çıkmayacaklar. Gereken para cezaları da verilecek. Ancak, şampiyonluk yürüyüşünde, bizce en önemli konu budur, bizimle beraber olup olmayacaklarına önümüzdeki günlerde karar vereceğim. Buna layık olup olmayacaklarına, şampiyonluk yürüyüşünde bizimle beraber olup olmayacaklarına karar vereceğim'' diye konuştu.

Yaşanan olayı görmezden gelmelerinin ve sessiz kalmalarının mümkün olmadığının altını çizen tecrübeli teknik adam, ''Muhakkak ikisi de ceza alacaktır. Galatasaray'ın bir disiplin talimatı var. Bundan önce de, Galatasaray'ın bazı değerleri vardır. Bu değerlere yaklaşımı doğru olmayan herkes disiplin cezasına çarptırılır. Hatta ben dünden itibaren profesyonel arkadaşlara talimat verdim. Kontratları doğrultusunda olabilecek en yüksek cezaların verilmesi konusunda yönetimimize ricada bulundum. Bizimle antrenmana çıkmayacaklar. Diğer sahada çalışacaklar'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dün yapılan antrenmanda ve soyunma odasında Felipe Melo ile Albert Riera arasında yaşanan kavgaya açıklık getirdi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Terim, dünkü çalışma sırasında rutin sayılabilecek bir tartışmanın olduğunu kaydederken, ''(Sen girdin, ben girdim) ve (Pas verdin, vermedin) gibi, siz spor muhabirlerinin antrenmanların serbest yıllarında her dakika gördüğünüz bir hadiseydi. Olay devam edince müdahale etmek zorunda kaldık. İkisini de ben soyunma odasına gönderdim, ancak soyunma odasında devam etmiş. Bu alışıla gelmiş bir şey değildi'' dedi.

İki oyuncunun soyunma odasında tartışmayı sürdürdüğünü anlatan Terim, şunları söyledi:

''Dün soyunma odasında Melo vurmuş ve Riera'nın kaşı açılmış. Ondan sonra da herkes kendi yoluna gitmiş. Biz de hastaneye götürüp oyuncuya dikiş attırdık. Sonra Riera buraya geldi, yemeğini yedi. Hadisenin tamamı bundan ibarettir. Bunun dışındaki herhangi bir söylem abartılı olur veya çok doğru olmaz. Biz de bunu Galatasaraylılarla, futbol kamuoyuyla paylaşalım istedik. Ben buraya Melo'yu ve Rirera'yı getirebilirdim, öpüşürdük. Ama bu doğrusu değil. Böyle bir hadise oldu ve paylaşıyoruz. Belki sezon başından bu yana her takımda, sadece bizde değil, buna benzer olaylar oluyor. Biz herkese sahne önünü gösteriyoruz. Bu sefer paylaşmamız gerektiğini ifade ettik. Zaten her mevkiden sizin de Florya'da gözleriniz olduğunu bilen biri olarak, önce bizim doğruları paylaşmamız gerektiğini doğru buldum.''

-''Paylaşmadığımız o kadar çok sorun var ki''-

Fatih Terim, futbol takımları içinde benzer sorunlarla sık sık karşılaşılabileceğine değinirken, ''Şu anda üzgünüz. Bizim olmadığımız bir yerde olay gerçekleşti. Olduğumuz bir yerde de meydana gelebilirdi. Paylaşmadığımız, kapattığımız, hallettiğimiz o kadar çok sorun var ki esasında, bu, paylaşılması gereken bir şeydi. Fiziki müdahale var, 4-5 dikiş var, ikisinin konuyu uzatması var'' ifadelerini kullandı.

-''Melo için Şükrü Hanedar'ı İtalya'ya göndermiştim''-

Takımda kiralık olarak forma giyen Felipe Melo'nun bonservisiyle ilgili görüşme yapması için yönetimin de izniyle idari koordinatör Şükrü Hanedar'ı 2 hafta önce İtalya'ya gönderdiğini anlatan Terim, şöyle konuştu:

''Juventus'un sportif direktörüyle görüşme yaptık. Bu konudaki hassasiyetimiz çok açık. Ancak iki bölüm var önümüzde. Bir buradan Süper Final sonuna kadar, bir de sezon sonu. Sezon sonu çok kolay ama ilk bölümde, şampiyonluk yolunda bizim kolumuza girip girmeyeceklerine karar vereceğim. Buradan bir şey söylersem bu beni ve kulübü bağlar. Kimse, özellikle de Galatasaraylılar merak etmesin ki çözeriz bu işi. Galatasaray yara almadan, tam tersine güçlenerek çıkar. Bunun peşindeyiz. Yalandan öpüşerek, sahne ayarlayarak bir takım şeyler yapmaya gerek yok.''

-''Bundan önce de Melo agresifti''-

Özellikle Riera'nın kaşını açan Melo'ya değinen Terim, Brezilyalı yıldızın iyi bir oyuncu olduğunu ve bu nedenle kadrolarına aldıklarını söylerken, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Galatsaraylıların da sevdiği bir oyuncu. Bundan önce de Melo agresifti. Ama 34. maça kadar, bir sezon idare ettik. Melo sadece bugün bir şey yapmadı. Tüm oyuncular için geçerli. Arkamızı döndük, görüp görmezden geldik. Yoksa oyuncu kalmaz. Sanat, bunu taviz vermeden, ödün vermeden idare edebilmektir. Melo'yu bilerek aldık ve tarihinde oynamadığı kadar iyi oynuyor, tarihinde olmadığı kadar faydalı oluyor. Biz işin burasına bakıyoruz. Zaten Galatasaray Kulübü zeki davranmasını, kiralık alarak göstermiştir. O gün bonservisini de alabilirdi. Nişanlılık sürecini bir sürdürelim, bakalım evlenecek miyiz, evlenmeyecek miyiz demektir bu. Asıl olan Galatasaray'dır, ne ben, ne Melo, ne bir başkası... Bu kadar doğru, iyi, nazara açık giderken, ufak tefek de nazar boncukları olacaktır. Bunun cezasız kalması da mümkün değildir. Ceza bir kaç şekildir, tüm şekilleri kullanıp kullanmayacağımızı göreceğiz.''

-''Görüşme tekliflerini kabul etmedim''-

Fatih Terim, her iki oyuncunun da muhakkak çok üzgün olduklarını söylerken, ''Görüşme tekliflerini de kabul etmedim. En azında üzerinden 48 saat veya 72 saat geçsin. Melo'nun ve Riera'nın çok üzgün olduklarını biliyorum. Dünden itibaren görüşmeyi kabul etmedim. Şampiyonluk yolunda bizimle beraber olup olmayacaklarının kararını önümüzdeki günlerde veririz'' dedi.

Oyuncuların kontrat feshi olma ihtimaliyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, ''Ucu açık. Her anlama gelir. Kanuni olarak Riera ile kontratımız devam ediyor, bizim malımız. Onun prosedürü ayrı, Melo'nun prosedürü ayrı. Burada ben adil davrandığımı da düşünüyorum. Kadro dışı bırakırken, (O vurdu, diğeri mağdur) olarak değil, sahadaki ilk hadiseden yola çıkarak karar verdim. Muhakkak aynı kefede değiller ama kadro dışı kalma, bizle idmana çıkmama konusunda böyle davranmamızın nedeni budur'' yanıtını verdi.

-''Dünyanın her tarafında oluyor''-

''Sezon içinde herhangi bir takımda ufak tefek hadiseler olmuyorsa, o takımı olduğu gibi hastanede tedaviye almak lazım'' ifadelerini kullanan Terim, şunları kaydetti:

''Fizik olarak, psikolojik olarak, sosyolojik olarak her türlü üzerine anormal bir baskı almış, çok şey beklenen bir insan grubundan bahsediyoruz. Bunların en büyüğünün 31-32 yaşında olduğunu düşünecek olursak, 20 yaşında olan da var, bu omuzların bir takım yükleri kaldırmayacağını hepimizin hoşgörüyle, anlayışla karşılamamız lazım. Kaldıramazlar. Antrenmanlarda, maçlarda zaman zaman bu inişler çıkışlar olacaktır, olmalıdır da. Dünyanın her tarafında oluyor. Bu çizgide her şey biter. Çizgiyi aştığı için bugün buradayız.''