Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 03.02.2011 - Alim Tunçay - (A) Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğüne getirilen Orhun Ene, 2011 Avrupa Şampiyonası'ndaki, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hedeflerinin çok önemli olduğunu belirterek, ''Olimpiyat görme fırsatı her insanın elde edemeyeceği bir hedef'' dedi.

Ene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatın, en önemli spor organizasyonu olduğunu vurgulayarak, ''Olimpiyata gidersek, bu müthiş bir olay olacaktır. İnşallah bunu başarabiliriz. Onun dışında da dünya ikinciliğinden sonra kalıcı dereceler elde etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Milli takım kaptanı Hidayet Türkoğlu'nun olimpiyata da katılıp, ondan sonra bırakma düşüncesiyle ilgili olarak Orhun Ene, ''Hidayet bize çok katkı sağlamış bir oyuncu. Onun gibi Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Ömer Onan belli bir yaşa gelmelerine rağmen basketbolunu geliştiren, devam ettiren oyuncular. Kendilerini iyi hissettikleri, iyi oynadıkları, fiziksel özelliklerini kaybetmedikleri sürece onların da böyle bir hedef görmeleri, onlar için çok önemli. Hidayet, inşallah o seviyeye geldiğimizde bu takımın bir parçası olur. Onu da hak ediyor'' şeklinde konuştu.



-''MEHMET OKUR'U ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ''-



Orhun Ene, NBA'de oynayan Mehmet Okur'un her zaman bu kadronun içinde düşünülen bir oyuncu olduğunu ifade ederek, ''Mehmet Okur sakatlanmasaydı Dünya Şampiyonası'nın kadrosunda olacaktı'' dedi.

Mehmet'in yokluğunda Hidayet'in de içinde olduğu arkadaşlarının çok büyük bir gayret ve çalışma azmi gösterdiklerini aktaran Ene, ''Bu çalışmayı gösterip, kendini bu takıma katkı sağlamak için takımın parçası olarak kabul ettiğinde Mehmet Okur da her zaman aramızda görmek istediğimiz oyunculardan biri'' ifadelerini kullandı.



-NBA'DEKİ MİLLİ OYUNCULAR-



Orhun Ene, NBA'de oynayan milli basketbolcuların performanslarından memnun olduklarını söyledi.

Ersan ve Hidayet'in iyi bir performans sergilediğini anlatan Ene, şöyle devam etti:

''Semih ve Ömer Aşık, bence genç olmalarına rağmen o ligde tutunabileceklerini, ilerleyip kendilerini geliştirebileceklerini gösterdiler. Mehmet Okur sakatlık sıkıntısı yaşıyor ama oyuncularımız o ligin kaliteli oyuncuları olduklarını gösterdi. Orada oynamaları bizim milli takım için önemli. Kendilerini kabul ettirme mücadelesine girdiler, bunun onları geliştireceğini inanıyorum.''

Orhun Ene, THY Avrupa Ligi'nde de Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in iyi gittiğini ifade ederek, ''Bu iki takımın alacağı sonuçlar, Türk basketboluna büyük katkı sağlayacaktır. Milli takımın dünya ikinciliğinin kulüpler düzeyinde devamı olacaktır. Bu bizim ülkemizde basketbolu daha ileriye götürecektir'' şeklinde konuştu.