Advertisement

BERLİN (A.A) - 03.02.2011 - Alman Birinci Ligi takımlarından Stuttgart'ta oynayan Serdar Taşçı, Türk (A) Milli Takımı oyuncularından Tuncay Şanlı'nın Bundesliga'ya gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman liglerinden hemen hemen her takımda bir Türk oyuncunun bulunduğuna işaret ederek, ''Tuncay'ın Bundesliga'ya, Wolfsburg'a gelmesi sevindirici. Umarım başka Türk oyuncular da gelir. Bu gelişmeleri çok güzel buluyorum'' dedi.

Dortmund'da Nuri'nin de mükemmel bir sezon geçirdiğini belirten Serdar, ''Nuri Dortmund'un beyni. Kutluyorum. Milli takımda ve ligde daha çok başarılara imza atacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Stuttgart'ın ligde alt sıralarda yer aldığını, sorunun tam olarak ne olduğunu bilmediklerini, bu sezon takımda 3 teknik direktörün değiştirildiğine dikkati çekerek Serdar, ''Sezonun ikinci yarısına bir galibiyet ve beraberlikle başladık. Çıkışı sürdürmek isterken, son maçta Freiburg'a yenildik. Bu hafta Borussia Mönchengladbach maçını kazanmamız lazım. Çok önemli bir maç. Onlar da ligde kalmak için oynuyorlar. Bu maçtan mutlaka 3 puanla dönmek istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Kişisel olarak sezonu değerlendiren Serdar, Dünya Kupası'ndan sonra hemen takımla birlikte antrenmanlara başlayamadığını, sezon ortasında sakatlandığını ve bu sakatlığı atlatmanın 6 hafta sürdüğünü belirterek, ancak son haftalarda kendisini formda ve kondisyon açısından da hazır hissettiğini kaydetti.



-"DÜNYA KUPASINDA OYNAYAMAMAM HAYAL KIRILIKLIĞI YARATTI"-



2010 Dünya Kupasında Alman Milli Takımı kadrosunda yer alan Serdar, maçlarda forma şansı bulamaması ile ilgili bir soruya, ''Dünya Şampiyonası öncesinde Arjantin'e karşı oynadığımız dostluk maçında 90 dakika boyunca forma giymiştim. İyi oynadım. Teknik direktör de iyi oynadığımı söyledi. Olumlu tepkiler aldım ve dünya kupasında banko oynayacağımı tahmin ediyordum. Daha sonra Ballack sakatlandı, teknik direktör değişiklik yaptı ve oynayamadım. Futbolda olan şeyler bunlar. Ancak hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyebilirim'' dedi.

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün 9 Şubatta İtalya'ya karşı yapılacak dostluk maçı için açıklayacağı kadroya davet edilmeyeceğini düşündüğünü, son 2 milli maça da davet edilmediğini ifade eden Serdar, iyi oynamayı ve mücadeleyi sürdürmesi durumunda Löw'ün kendisine yeniden forma şansı vereceğine inandığını kaydetti.

FC Nürnberg'de oynayan İlkay Gündoğan'ın Alman Milli Takımına davet edilmesinin düşünüldüğünün hatırlatılması üzerine de Serdar, milli takımda çok güzel bir hava olduğunu, Mesut ile iyi anlaştığını, İlkay'ın takıma katılması durumunda buna sevineceklerini belirterek, ''Milli takımı seçme konusunda oyuncu kendi kararını vermesi lazım. Bu karara herkesin saygı duyması ve konuyu kapatması lazım diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Stuttgart'ta daha önce oynayan ve sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Roberto Hilbert ile telefonda görüştüklerini, İstanbul'da Hilbert ile buluştuğunu da bildiren Serdar, Beşiktaş'ın iyi bir takım kurduğunu, Hilbert'i de başarılı oyunundan ve takımda yer bulmasından dolayı bu vesile ile kutlamak istediğini söyledi.

Serdar Taşçı, Süper Ligi de yakından izlediğine dikkati çekerek, Trabzonspor'un genç kadrosu ile şimdiye kadar çok iyi bir mücadele verdiğini, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğine inandığını kaydetti.

Serdar, Türkiye ile hiç bir zaman bağını koparmadığını, her yıl Türkiye'ye giderek akrabalarını ve arkadaşlarını ziyaret ettiğini dile getirdi.



-''ÖRNEK ALINACAK KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR''-



Kendisinin Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB) uyum elçisi olduğunun hatırlatılması üzerine de Serdar, bu çalışmalar çerçevesinde yoğun olarak göçmen çocukların eğitim gördüğü okullara gittiğini, gençler ile sohbet ettiğini ve onlara nasıl başarılı olduğunu anlattığını belirtti.

Gençlerin, örnek alabilecekleri kişilere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Serdar, ''Yıldıray (Baştürk), Hamit, Halil (Altıntop) ağabeyler, Nuri (Şahin), Mesut (Özil) ve ben başarılı olunabileceğini gösterdik. Gençler de bizi örnek alıyorlar sanırım. Örnek de alsınlar. İnşallah gençler başarılı olurlar'' dedi.

Serdar, başarılı olmak için aile desteğinin ve eğitimin önemine dikkati çekerek, her zaman ailesinden destek gördüğünü, futbolda, alt yapıdan başlayarak birinci takıma kadar yükseldiğini söyledi. Serdar, futbolcuların eğitimine de çok büyük önem verildiğini bildirdi.

''Futbolcu olmasaydım üniversitede spor ile ilgili bir dalda okurdum, spor menajerliği olabilirdi'' diyen Serdar, şu anki hedefinin Stuttgart takımı ile düşme hattından çıkmak ve Alman Milli Takımına yeniden davet edilmek olduğunu sözlerine ekledi.