Advertisement

FLORANSA (A.A) - 06.02.2011 - İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A'da 24. haftanın önemli maçı gol düellosu şeklinde geçti. FC Inter, konuk ettiği AS Roma'yı 5-3 yendi.

Milano'daki Giuseppe Meazza Stadı'nda oynanan ve 8 gole sahne olan mücadeleyi, hakem Paolo Tagliavento yönetti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, evsahibi FC Inter oldu. Mavi-siyahlı takım, Hollandalı oyun kurucusu Wesley Sneijder ile henüz 3. dakikada 1-0 öne geçti. Sneijder, ceza yayı üzerinden çektiği şutta meşin yuvarlağı AS Roma ağlarıyla buluşturarak, harika bir gole imza attı: 1-0.

FC Inter'in bu golüne AS Roma'da cevap çok gecikmedi. Konuk ekip, 13. dakikada geliştirdiği atakta Cassetti sağdan ortaladı, kale çizgisinde topa müdahale eden Simplico, takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1.

Karşılıklı gollerden sonra iki takım da geliştirdikleri ataklarla kalelerinde tehlikelere neden oldu. FC Inter'in Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, kişisel becerileriyle AS Roma ceza sahasına sokulduğu 35. dakikada, çektiği şutta topu ağlara göndererek, takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1. Bu skor aynı zamanda karşılaşmanın ilk yarısının sonucunu da tayin etti.



-İKİNCİ YARIDA 5 GOL-



Müsabakanın 62. dakikasında, AS Romalı Nicolas Burdisso, FC Inter'in golcüsü Pazzini'yi ceza sahasında sert bir faulle düşürünce, hakem Tagliavento'dan kırmızı kart görerek, hem takımını 10 kişi bıraktı hem de rakip FC Inter'in penaltı kazanmasına sebep oldu. 63. dakikada, takımının kazandığı penaltı atışını gole çeviren Eto'o, kendisinin ikinci, takımının 3. golüne imzasını koydu: 3-1.

Eto'o'nun penaltı golünün ardından mücadelede goller arka arkaya gelmeye başladı. 71. dakikada Sneijder'in soldan yaptığı ortada Eto'o, topu kafayla altıpasa indirdi. Kale önünde meşin yuvarlağa kafa ile dokunan Thiago Motta, skoru 4-1'e getirdi.

Mücadelenin 75. dakikasında AS Romalı De Rossi'nin ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta topa son müdahaleyi yapan Karadağlı golcü Vucinic, farkı ikiye indirdi: 4-2. Bu gol Vucinic'in bu sezon ligde attığı 7. gol oldu.

Vucinic'in golüyle toparlanan başkent ekibi, 80. dakikada kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza sahası içerisinde oluşan karambolde meşin yuvarlağa vurabilen Loria, skoru 4-3 yaptı.

Karşılaşmanın son bölümünde ataklarını sıklaştıran FC Inter, AS Roma'nın ümitlerini Arjantinli orta saha oyuncusu Esteban Cambiasso ile söndürdü. Ceza sahasının solunda topla buluşan Cambiasso, meşin yuvarlağı önce düzeltip sonra yaptığı vuruşta takımının 5. golünü kaydetti: 5-3.

Gol düellosu şeklinde geçen maçı kazanarak hanesine 3 puanı yazdıran FC Inter, puanını 41'e çıkardı ve rakibi AS Roma'nın puan tablosunda da önüne geçti.

Mücadelede evsahibi FC Inter, Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti, Motta, Kharja, Cambiasso, Sneijder (Dk. 75 Nagatomo), Pazzini (Dk. 70 Milito) ve Eto'o ilk 11'iyle başlarken, konuk ekip AS Roma da Julio Sergio, Cassetti, Burdisso, Juan, Riise, Perrotta (Dk. 68 Taddei), De Rossi, Simplicio (Dk. 72 Greco), Menez (Dk. 65 Loria), Borriello, Vucinic, onbiriyle sahada yer aldı.