Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 21.02.2011 - Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçını 4-2 yitiren Beşiktaş'ta Portekizli oyuncu Hugo Almeida büyük hayal kırıklığı yarattı.

Almanya'nın Werder Bremen takımından devre arasında büyük umutlarla transfer edilen Almeida, siyah-beyazlı formayla şu ana dek ortaya koyduğu performansla taraftarlarını üzdü.

Portekizli oyuncu, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde görev aldığı maçlarda gol noktalarında kendisinden bekleneni yerine getiremedi ve gol atmaktan çok, kaçırdığı gollerle gündeme geldi.

Almeida, Spor Toto Süper Lig'de şu ana dek 5 maça çıkarken bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamadı.

Beşiktaş'ın Bucaspor'u 5-1 yendiği maçta 25 dakika şans bulan Portekizli oyuncu, ilk lig maçında gol bulamadı. Suskunluğunu diğer karşılaşmalarda da sürdüren Almeida, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarında şans bulmasına rağmen takımına gol kazandıramadı.

Siyah-beyazlı oyuncu, ligde toplam 316 dakika sahada kaldı, ancak beklenenleri yerine getiremedi.



-TEK GOLÜ KUPADA-



Almeida, siyah-beyazlı formayla tek golünü ise Ziraat Türkiye Kupası'nda attı.

Beşiktaş'ın grup maçlarında kendi sahasında Trabzonspor'u 2-1 yendiği karşılaşmada takımının ilk golünü atan Portekizli oyuncu, böylece yeni takımındaki ilk ve tek gol sevincini yaşamış oldu.

Siyah-beyazlı futbolcu, kupada Manisaspor ile oynanan maçta ise yine suskun kalmıştı.

Devre arasında birlikte transfer edilen Simao ve Fernandes'in yerine UEFA Avrupa Ligi'nde oynaması için adı UEFA'ya bildirilen Almeida, Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla oynanan maçta 69. dakikada oyuna girerken aynı şekilde gol sevinci yaşama başarısı gösteremedi.



-FENERBAHÇE MAÇINDA KRİTİK BİR GOL KAÇIRDI-



Portekizli oyuncu, taraftarlarını özellikle Fenerbahçe maçında kaçırdığı pozisyonla üzdü.

Sarı-lacivertli takımla oynanan derbi maçında Almeida, takımı 2-1 öndeyken 60. dakikada farkı 2'ye çıkaracak golü atmak adına çok önemli bir fırsat yakaladı. Bu dakikada İbrahim Toraman'ın kendi yarı alanından pasında orta sahada topla buluşan Almeida, iyi dönerek iki savunma oyuncusunu oyundan düşürdü. Ceza alanına girdiği anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan siyah-beyazlı oyuncu, kötü bir vuruş yapınca Volkan topa sahip oldu.

Almeida, bu pozisyonu kaçırınca Beşiktaş, kendisini rahatlatacak skora ulaşamadı ve ardından üst üste yediği gollerle karşılaşmadan mağlup ayrıldı.



-BOBO, HALA TAKIMIN EN GOLCÜSÜ-



Beşiktaş'ta Almeida, oynadığı maçlarda etkisiz görüntüsüyle dikkat çekerken takım tarihin en golcü yabancı oyuncularından olan Bobo'nun teknik direktör Bernd Schuster tarafından oynatılmaması ise tartışma konusu oldu.

Özellikle ligin ilk yarısında oynadığı maçlarda skorer bir görüntü çizen Bobo, ikinci yarıda Schuster tarafından fazla oynatılmadı.

Ligde Bucaspor maçında 11 dakika ve Ankaragücü mücadelesinde 25 dakika forma giyen Brezilyalı oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Manisaspor, Trabzonspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor mücadelelerinde 111 dakika sahada kalabildi.

Bobo, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Dinamo Kiev maçında 90 dakika oynadı. Ancak Schuster, özellikle Bobo'yu Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında kadroya almayarak büyük eleştiriye uğradı.

Brezilyalı oyuncu, bu sezon takımına resmi maçlarda 15 gol kazandırırken, halen takımın en golcü futbolcu unvanına sahip. Spor Toto Süper Lig'de 7 gol atan Bobo, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde ise 4'er gole imza attı.