Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 04.03.2011 - Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında şubat ayında yapılan yılın ilk derbisi, spor gündemine damgasını vurdu.

Medya takip şirketi Interpress'in 2 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi inceleyerek yaptığı araştırmaya göre, Fenerbahçe'nin ezeli rakibine karşı Fiyapı İnönü Stadı'nda 4-2 kazandığı maç hakkında 658 haber ve yazı yayınlandı.

Fenerbahçe'nin 2-1 geriden gelerek kazandığı, Beşiktaşlı futbolcu Ferrari'nin gördüğü kırmızı kart ve sarı-lacivertli ekibin Brezilyalı futbolcusu Alex'in attığı 3 golle ve devre arası protokol tribününde yaşanan kavgayla çok konuşulan derbi, medyaya da çok sayıda haberle yansıdı.

Bu arada, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin Fenerbahçeli oyuncu Diana Taurasi ile ilgili verdiği doping kararı ve daha sonra kararın iptaliyle ilgili yaşananların başta ABD olmak üzere dünyada geniş yankı uyandırdığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak spor medyasında 275 haberin yer aldığı belirtildi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in yaptığı basın toplantısı 168 habere konu olurken, Beşiktaş Futbol Takımı'nda İbrahim Üzülmez'in takım arkadaşı İbrahim Toraman ile yaşadığı olay ve Üzülmez'in sözleşmesinin feshedilmesi basına 144 haberle yansıdı.