Advertisement

İSTANBUL (A.A) - 06.04.2011 - Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un antrenörü Giovanni Guidetti, Türk voleybolunun bu şampiyonluğu hak ettiğini söyledi.

Fenerbahçe Acıbadem'in ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen dörtlü final organizasyonunda elde ettiği başarının ardından gözünü lig ve Türkiye Kupası şampiyonluklarına çeviren şampiyon ekibin İtalyan antrenörü Guidetti ve takım kaptanı Gözde Sonsırma, AA muhabirine, sezonun kalan bölümündeki süreci ve hedeflerini değerlendirdi.

Avrupa'nın bir numaralı kupasını kazanmış olmanın kendi kariyeri açısından da önemli bir başarı olduğunu kaydeden Guidetti, ''Türkiye'de voleybol için çok iyi yatırım yapılıyor. Bu nedenle Türkiye bu kupayı ve şampiyonluğu hak etti'' dedi.

Daha önce Avrupa'da iki şampiyonluk elde etmiş bir takımın, şampiyonlar ligindeki bu başarısının bir sürpriz olup olmadığı sorusuna Guidetti, ''Bu çok büyük bir sürpriz. Çünkü, kağıt üzerinde şampiyonlar liginde bizim üzerimizde görünen 5 takım vardı. Ancak takımım dörtlü finallerde çok iyi oynadı. Kulübümüz bize çok rahat bir ortam sağladı, bu konuda baskı yapmadı. Bu rahat çalışma ortamı içinde de iyi hazırlandık. Sezona başlarken şampiyon olacağımıza kimse inanmıyordu, ama biz maç yaptıkça kendimize güvenimiz arttı ve buralara geldik'' şeklinde konuştu.



-''OYUNCULARIM LİGİN KALAN BÖLÜMÜ İÇİN HAZIR''-



Elde edilen başarı nedeniyle yapılan kutlamaların ardından bu hafta normale döndüklerini ifade eden Guidetti, ''Kutlamalar bitti, oyuncularımın hiçbiri relaks değil. Şampiyon olduktan sonra yaptığımız maçları aldık. Bu hafta normale döndük. Oyuncularımın hepsi sezonun kalan bölümü için hazır'' diye konuştu.

İyi bir ekip olduklarını, yardımcılarının işlerini çok iyi yaptığını anlatan İtalyan teknik adam, ''Şampiyona öncesi kondisyonerimiz takımı çok iyi hazırladı. Güzel bir taktik hazırlık geçirdik. İstatistik antrenörlerim de çok iyi. Takım kaptanı da işini iyi yapıyor. Kulübün bize sağladığı atmosfer de güzel. Bu ortam başarıyı getirdi. Sezonun kalan bölümünde de aynı şekilde devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.



-KAPTAN GÖZDE: ''SEZON BİTİYORMUŞ GİBİ HİSSETTİK''-



Takımdaki her oyuncunun kariyerinde önemli bir yer tutan şampiyonluğun ardından iki haftalık süreçte kutlamalar yaptıklarını anlatan kaptan Gözde Sonsırma, antrenörleri Guidetti'nin takıma verdiği motivasyonla diğer hedefleri için yeniden işlerine sarıldıklarını bildirdi.

Gözde, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnanılmaz bir başarı elde ettik. Bu başarıyı iki hafta kutladık. Sonra sanki sezon bitiyormuş gibi hissettik. Ama antrenörümüz o kadar tecrübeli ve hırslı ki, spor için hiç bitmek bilmeyen bir iştahıyla bizi hemen motive etti. Şampiyon olduktan sonra hiçbir maçta da tökezlemedik. Bu hafta sonu da ligi birinci bitirmek adına Eczacıbaşı VitrA ile çok önemli bir maçımız var. Şu an buna odaklanmış durumdayız. Önümüzde Türkiye ligi ve Türkiye Kupası şampiyonluklarını elde etme hedefimiz var. Şampiyon olduk diye hedeflerimiz bitmedi. Bu hedef çok önemli. Çünkü, Türkiye'de 3 kupayı da bir sezonda alma başarısını gösteren takım yok. Biz bunu başarmak istiyoruz.''



-''RAKİPLERİMİZ BİZDEN ÇEKİNİYOR''-



Kaptan Gözde, Avrupa Şampiyonluğu titrinin Türkiye'deki rakiplerine korku verip vermediği sorusunu ise ''Sezon başında bize şans vermiyorlardı, ama ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Korku verdik demeyelim, ama bizden çekindiklerini söyleyebilirim. Çıkacağımız maçlarda (Acaba yenebilecek miyiz? Bugün nasıl olacak?) diye düşündüklerine eminim'' diye yanıtladı.



-''AÇIKLAMALARIMIZ YANLIŞ ALGILANDI''-



Gözde, dörtlü finalin ilk gününde Fenerbahçe'yi 3-2 yendikleri yarı final maçının ardından, kazanmanın heyecanıyla kardeşi Özge ile yaptıkları açıklamaların yanlış algılandığını ifade etti.

Fenerbahçe cephesinde tepkiyle karşılanan açıklamalarla ilgili soruya Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekomlu oyuncu, ''Yanlış algılandığını düşünüyorum. Bizim, maçı kazanma heyecanımız, onların da maçı kaybetmelerinin üzüntüsüyle yanlış algılandı. Üzerinden zaman geçti. İnşallah onlar da bunu anlamıştır. Futbolda bunlar her gün oluyor. Her iki taraf da birbirini yanlış anladı'' şeklinde konuştu.