Advertisement

Türkiye Üniversiteler Şampiyonası'ndan sonra, en büyük üniversiteler arası atletizm organizasyonu olan, Boğaziçi Üniversitesi Field Day, bu sene 16-17 Nisan tarihlerinde düzenleniyor.

Tamamen öğrencilerden oluşan Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu’nun düzenlediği bu organizasyon, sadece öğrencilerden oluşan bir grubun düzenlemesi açısından bir ilki oluşturuyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin yanında Marmara, İstanbul, Ege, Gazi, Anadolu, Kocaeli, İzzet Baysal ve daha birçok üniversitenin atletlerinin katılımı beklenen, Field Day 16 Nisan Cumartesi 13.00’ te bayanlar 100 metre engel yarışı ile start alacak. Atletizmin sprint, mesafe, engelli koşular, atma, atlama ve bayrak yarışları bulunduğu Field Day 17 Nisan Pazar günü erkekler 4 x 400 metre bayrak yarışı ile sonlanacaktır.

Organizasyon, içinde amatörlere de açık olan 100 m, 400 m, uzun atlama, gülle atma yarışları ile kendisini denemek isteyenlere fırsat sağlayacak, ayrıca dereceye girenlere madalya verilecek.

Türkiye’nin en iyi atletlerinin de yarışacağı birçok branşa yer verecek organizasyonun, seyir zevki açısından iyi ve bol seyircili olması bekleniyor. Ayrıca yarışmalar sırasında farklı sporlardan gösteri gruplarına da yer verilecek.

Üniversitelerden ferdi olarak katılmak isteyenlerin yarışlara başvurabileceği gibi, üniversite okumayanlar ve daha alt yaş grubundaki katılımcılar da yarışlara katılabileceklerdir. Kayıtlar 15 Nisan 17.00’ye kadar sk@boun.edu.tr adresine maille veya 535 577 75 10 numaralı telefona yapılabilecek.

Saatli programa ve daha detaylı bilgiye www.aletizm34.com, www.atletizm.org, www.atletizmistanbul.com  internet adreslerinden ulaşabilir.