Advertisement

ANKARA (A.A) - 26.04.2011 - İspanya'nın Real Madrid takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında yarın sahasında ezeli rakibi Barcelona'yı ağırlayacak.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ve İspanya Kral Kupası olmak üzere beş günde iki kez karşılaşan dünyanın en zengin iki kulübü, bu defa Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarında kozlarını paylaşacak. Avrupa kupalarında şimdiye dek 6 kez karşılaşan Real Madrid ve Barcelona 2 kez berabere kaldı, 3 maç Real Madrid'in, 1 maç ise Barcelona'nın galibiyetiyle sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid toplam 12, Barcelona ise 7 gol kaydetti.

''Devler Ligi''nde iki takım üçüncü kez yarı finalde karşılaşacak. Önceki karşılaşmalarda (1960 ve 2002), finale yükselen taraf Real Madrid olmuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını üç farklı takımda (Porto, İnter, Real Madrid) kazanan ilk teknik direktör olmak isteyen teknik direktör Jose Mourinho, Barcelona'yı her zaman zorlu bir rakip olarak gördü. Chelsea ve İnter teknik direktörlüğü sırasında Barcelona ile Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 10 maçta karşılaşan Mourinho, bu maçların 3'ünü kazanmış, 4'ünü ise kaybetmişti.

Katalan takımı Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste dördüncü kez yarı final oynuyor. 2008'de Manchester United'a, geçen sezon da İnter'e yenilen Barcelona, 2009'da ise Chelsea'yi yenmişti. Yarı final maçlarında şansı yaver gitmeyen Barcelona, Avrupa kupalarında çıktığı toplam 18 yarı final maçının sadece 4'ünü kazandı.

Barcelona'nın Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi, son 15 Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında 15 gol attı. Bu gollerden 9'unu bu sezon kaydeden başarılı futbolcu, son 3 yılda, hiçbir yarı final maçında gol atma başarısı gösteremedi.



-NOTLAR-



Real Madrid'de sakatlığı devam eden Sami Khedira'nın yerine, orta saha için Lassana Diarra'nın ismi geçiyor. Kart cezalısı Ricardo Carvalho'nun yokluğu defansta az da olsa sıkıntı yaratsa da bu durum, Barcelona'daki sakatlıklar kadar moral bozmuyor.

Barcelona'da, cumartesi günü Osasuna'ya 2-0 galibiyetle biten maçta kasığından sakatlanan Maxwell, yarınki maçta yer almayacak. Kas yırtığı nedeniyle sezonun neredeyse tamamında forma giyemeyen Adriano'ya ilaveten, Maxwell'in de forma giyemeyecek olması, solbeklerinden yoksun kalan Barcelona'da endişe yarattı.

Sakatlıktan kurtulan stoper Gabriel Milito ve kaptan Carles Puyol ise Santiago Bernabeu'daki maçta yer alabilecek.

Teknik direktör Pep Guardiola'nun, defansa yönelik orta saha oyuncuları Sergio Busquets'i veya Javier Mascherano'yu da defansta oynatması bekleniyor.

Muhtemel ilk 11'ler şöyle:

Real Madrid: Iker Casillas, Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Raul Albiol, Marcelo, Lassana Diarra, Pepe, Xabi Alonso, Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo, Mesut Özil

Barcelona: Victor Valdes, Dani Alves, Javier Mascherano, Gerard Pique, Carles Puyol, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Xavi, Pedro, Lionel Messi, David Villa.