Advertisement

MADRİD (A.A) - 09.05.2011 - Şenhan Bolelli - Real Madrid kulübü, Türk futbolcu Nuri Şahin'in transferini resmen duyurdu.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Borissia Dortmund'un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan 22 yaşındaki Türk milli futbolcunun, Bundesliga'nın en dikkat çekici futbolcularından biri olduğu ve gelecek sezon Real Madrid'de oynaması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Kulüp, internet sitesinde, Nuri'yi ''duran toplarda bir uzman ve gerek sertliğiyle gerekse isabetiyle sol ayağıyla çok iyi şut çeken bir futbolcu'' diye tanıttı.

İspanyol basını da internetteki safyalarından Nuri'nin Real Madrid'e transfer haberini manşetten verdi. Haberlerde Real Madrid'in bonservis bedeli olarak Borussia Dortmund'a 10 ila 12 milyon euro arasında bir para ödeyeceği, Türk futbolcuyla da yaklaşık 2,5 milyon eurodan 6 yıllık sözleşme imzalayacağını yazdı.

Nuri'nin önümüzdeki günlerde Madrid'e gelerek basına tanıtılacağı ve tedavisine de burada devam edileceği ileri sürüldü.

Real Madrid kulübünün spor direktörü Miguel Pardeza, Nuri Şahin'in transferinde teknik direktör Jose Mourinho'nun etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Pardeza, basına yaptığı açıklamada Nuri Şahin'in transferinde Portekizli teknik adamın önemli bir söze sahip olduğunu saklamadı. "Real Madrid'i ilgilendiren ve Mourinho ile çok alakası olan bir futbolcu" diyen Pardeza, Nuri'nin Borussia Dortmund'ta kendisini kanıtladığını ve özel bir mevkide oynadığını ifade etti.

Real Madridli yönetici ayrıca, "Transferlerle ilgili beklentiler gerçekleştiğinde duyurulacaktır. Kulüp olarak, transfer piyasasındaki en iyileri ve takıma en iyi şekilde uyum sağlayabilecekleri getirmeye çalışıyoruz" diyerek, diğer bir Türk futbolcu Hamit Altıntop ile ilgili iddiaları ne yalanladı ne de doğruladı.