Advertisement

ANKARA (A.A) - 20.05.2011 - Hakan Kibar - Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Formula 1 yarışının İstanbul'da kalması konusunda, ''Formula 1 ile ilgili son sözümüzü söyledik. Top artık Sayın Ecclestone'da'' dedi.

Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışın İstanbul'da sürmesi için kendilerinden 26 milyon dolar istendiğini belirterek, ''Son Formula 1 yarışında Ecclestone ile görüştük ve böyle bir dayatmayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Kendilerine farklı formüller önerdik. Söylediğimiz formülleri beğendiğini ve görüşmeye devam etmemiz gerektiğini söyledi. Nerede, ne zaman görüşme talep ederse görüşürüz. Bu şekilde ayrıldık'' diye konuştu.

Formula 1 için her yıl 13,5 milyon dolar para verdiklerine dikkati çeken Akgül, yaptıkları teklife ilişkin şunları söyledi:

''Bu parayı ödemeye devam edelim, ancak seyirci gelirlerini size bırakalım. Reklam gelirlerini size bırakalım. Televizyon yayın haklarını size bırakalım. İşletmeden zarar ettiğini söylüyordu. Onu da bize bırakın, dedik. Bunları üst üstte koyduğunuzda zaten 20 milyon doları buluyor. Al parayı git, işletmeyi bize bırak. Seyirci az, diyorsunuz. Ben size seyirci garantisi de veriyorum. Anlaştığımız paradan seyirciyi garanti edeyim. Diyelim 3 gün boyunca 100 bin seyirci. 100 bin seyirci altına düştüğünde biz karşılayalım. Bunu teklif ettim. Çok hoşuna gitti.

Kendisi de İstanbul pistini sevdiğini ve tekliflerin de güzel olduğunu söyledi. Bunları kabul ederse devam eder. Ben Gençlik ve Spor Genel Müdürü olarak organizasyon almak için ne fedakarlıklar yapıyorum. Elimdeki niye kaçırayım. Kesinlikle böyle bir şey istemem. Dayatmalara da dayanamam. Top Ecclestone'da. Haziran ayı sonu gelmeden bir araya gelmemiz gerekiyor. Ecclestone'dan tarih bekliyoruz.''