Advertisement

Manchester United'ı 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını tarihinde 4. kez müzesine götüren FC Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, ''Bu takımın yaptıkları muazzam. Bugün için yaptıklarımızın bilincinde değiliz'' dedi.

Final maçının en iyi futbolcusu seçilen Messi, İspanyol basınında yeralan demeçlerinde, ''Üstün olan taraf bizdik ve kazanmaya layıktık. Kazanmaya devam etmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

''Artık tatile çıktık, kupa elimizde ama tatilden döndüğümüzde herkes eşit olacak'' diyen Messi, yeniden bir final maçında gol attığına inanamadığını dile getirdi.

FC Barcelonalı diğer futbolculardan David Villa, ''Çok mutluyum, kazanma arzusuyla dolu, hırslı bir takımız. 3-1'lik skoru getiren golu attıktan sonra büyük bir rahatlık hissettim'' derken, Pedro Rodriguez de ''Finalde ilk golü atmak inanılmaz bir şey. Bizi sürekli takip eden taraftarlarımıza hediye etmek için güzel bir kupa'' diye konuştu. Gerard Pique ise twitter aracılığıyla yayınladığı mesajda, sevgilisi Shakira'nın bu akşam Barcelona'da vereceği konsere tüm takım olarak gideceklerini duyurdu.

Öte yandan, FC Barcelona'nın teknik direktörü Josep Guardiola, ''Mükemmel bir maç çıkardık. Manchester United da finalde olmaya layıktı ve bu kupayı kazanmak zor oldu. Sadece kazanmadık aynı zamanda olağanüstü oynadık'' dedi. ''Bu Barça, futbol tarihinin en iyi takımı mı?'' sorusuna ise Guardiola, ''Bunu bilmek imkansız. Di Stefanolu Real Madrid'i ya da Ajax'ı, Liverpool'u görmedim. Gelecekte bizi en iyilerden biri olarak hatırlarlarsa bu bizim hoşumuza gider ama bunu başaracakmıyız bilemem'' cevabını verdi.

Guardiola, Messi ile ilgili ise ''Gördüğüm en iyi futbolcu ve eminim ki böylesini görmeyeceğim. Umarım sıkılmaz...Kulüp onun yanında olursa kendini daha rahat hisseder'' değerlendirmesinde bulundu.