Advertisement

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Spor Toto Süper Lig'de önce play-off'a kalıp, daha sonra da şampiyonluğu yakalamak istediklerini söyledi.

Carvalhal, siyah-beyazlı kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, Türkiye'de iki hedeflerinin bulunduğunu belirterek, ''İkinci sırada bulunan takımla aynı puana sahibiz ve liderle aramızda 3 puan var. Türkiye'deki ilk hedefimiz öncelikle play-off'a kalmak. İkinci hedefimiz ise play-off'tan başarıyla çıkıp, en üst nokta olan şampiyonluğu yakalamak'' diye konuştu.

Türkiye'ye ayak bastığı andan itibaren herkesten büyük bir yakınlık gördüğünü kaydeden Carvalhal, takımla yaşadığı sürecin çok pozitif geçtiğini kaydederek, ''İlk hedefimiz gerçek bir takım gibi oynayan ekip olgusu yaratmaktı. Rakiplerin ve yoğun maç temposunun oluşturduğu zorlu zamanlarda bu takım olgusunun ön plana çıktığını herkesin gördüğünü düşünüyorum'' dedi.

Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardıklarını ifade ederek, ''Şimdiki hedefimiz ise bu gruptan çıkıp bir üst turda yer almak. En zor gruplardan birinde yer alıyoruz ve şu anda ikinci sıradayız. Bu grupta büyük başarılara imza atmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.



-Maçların fazlalığı...-



Milli takım arasına kadar olan süreçte 23 günde 7 maç yaptıklarını hatırlatan Carvalhal, liglerin geç başlaması ve play-off sistemi yüzünden hafta içi maçlar oynadıklarını belirterek, ''Maçların çok oynandığı şampiyonaları seviyorum. Ancak bunun da bir limiti var. Tekrar maç yapmak için belli bir dinlenme süresi geçirmeliyiz; iki gün çok az bir süre'' ifadelerini kullandı.

Bütün takımların yeni sistemde aynı şartlar altında oynadığına katılmadığını söyleyen Carvalhal, ''Ligdeki bütün takımlar aynı zaman aralığında maç yaparsa bir sorun olmaz. Ancak durum böyle değil. Bir önceki periyotu geride bırakır ve önümüzdeki döneme bakarsak; 15 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında 5 maç oynayacağız'' şeklinde konuştu.

Carvalhal, bu durumun düzeltilmesi için ligin 8. haftasında Avrupa kupalarında mücadele eden takımların hafta içi maç yapmamasının mantıklı olacağını vurgulayarak, ''Ancak belirlenmiş durumlar var ve maçlarımızı bu düzene göre oynayacağız'' dedi.

'Trabzonspor da aynı durumda gözüküyor' görüşüne katılmadığını dile getiren Carvalhal, ''Maçların oynanacağı günleri ve maç aralıklarını hesaplarsanız böyle olmadığını göreceksiniz'' diye konuştu.



-''Şartların eşit olmadığını düşünüyorum''-



Carlos Carvalhal, ''Adaletsiz bir yarış olduğunu mu düşünüyorsunuz?'' sorusuna şöyle cevap verdi:

''Şartların bütün takımlar için eşit olmadığını düşünüyorum. Liglerin geç başlaması nedeniyle ayın 24'ü ve 30'u arasında 3 maç oynayacağız. Yani biz 6 günde 3 maç yaparken, rakiplerimiz bizden fazla dinlenecek. Söylemeye çalıştığım eşitsizlik işte bu. Bunları söylüyorum; çünkü bunlar gerçekler. Ancak ilk periyotta olduğu gibi bu zorluklara da hazırız ve hedeflerimize ulaşmak için aynı tempoda çalışacağız. Çok güçlü bir takımımız var ve herkes birlik içerisinde. Takım olarak oynuyoruz ve galibiyete aç bir takım olarak muhteşem Beşiktaş taraftarına mutluluklar yaşatmak istiyoruz.''

Oyuncularından çok memnun olduğunu da anlatan Carvalhal, ''Futbolcularımın hepsine çok güveniyorum. Onların da geri dönüşü çok olumlu oluyor. Şunu söyleyebilirim ki, sahip olduğu futbolculardan çok memnun olan bir hocayım'' diye konuştu.

Lige verilen arada antrenmana çıkacak oyuncu bulmakta zorlandıklarını dile getiren Portekizli teknik adam, bunun iyi bir durum olduğunu ve futbolcuları, ülkelerinin milli takımlarına çağrıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.



-''Taraftarların desteğine çok ihtiyacımız var''-



Fiyapı İnönü Stadı'nda oynamanın kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirten Carvalhal, taraftarların takıma muhteşem destek verdiğini ve bu durumun da oyuncularının enerjilerini yükselttiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Tribünlerin coşkulu desteğine, takımımız da aldığı sonuçlarla karşılık veriyor. Bu durumdan çok memnunum. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum; sizlerin desteğine çok ihtiyacımız olacak ve birlikte çok güzel başarılar yakalayacağız. Sizler harikasınız.''