Advertisement

Spor Toto Türkiye Kupası Elemelerinde A Grubu’nun ilk karşılaşmalarında Banvit ile Beşiktaş Milangaz günü galibiyetle kapatan takımlar oldular.

Eskişehir’de bugün başlayan Spor Toto Türkiye Kupası Elemelerinde A Grubu maçları Hacettepe Üniversitesi ile Banvit arasındaki mücadele ile start aldı. Karşılaşmadan Bandırma temsilcisi 31 sayı farkla 59-90 galip ayrılarak elemelere iyi bir başlangıç yaptı.

Günün ikinci maçında ise Beşiktaş Milangaz ile Trabzonspor Basketbol takımları karşı karşıya geldiler. İlk periyota rakibine üstünlük kuran Siyah Beyazlılar, skor avantajını maç oyunca korumayı başararak karşılaşmayı 78-67’lik skorla kazandı.

Eskişehirli basın mensupları tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda ise İlk maçta Serkan Erdoğan, ikinci maçta ise Semih Erden maçın yıldızı örüllerine layık görüldüler.

Aliağa’nın ev sahipliği yaptığı Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nun ilk gününde Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim’i; Anadolu Efes de Türk Telekom’u mağlup etti.

İzmir’in Aliağa ilçesinin ev sahipliği yaptığı Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda ilk gün geride kaldı. İzmirli basketbolseverler, Aliağa ENKA Spor Salonu’ndaki maçlara büyük ilgi gösterdi.

15:30’da başlayan açılış mücadelesinde Aliağa Petkim ile karşılaşan Pınar Karşıyaka, dengede geçen ilk periyodun ardından etkili savunmasını hücuma da yansıtarak arayı giderek açıtı ve 89-65’lik farklı galibiyete ulaştı. Yeşil-Kırmızılılarda 22 sayı- 10 ribaund- 4 asistle double double yapan İlkan Karaman maçın yıldızı oldu.

Günün ikinci karşılaşması ise Türk Telekom ile Anadolu Efes arasındaydı. Lacivert-Beyazlılar, 18:00’de başlayan maçın birinci çeyreğinde 31 sayı üreterek yakaladıkları avantajı mücadelenin sonuna kadar korumayı başardılar ve karşılaşmayı 78-88 kazandılar. Anadolu Efes’in Sloven şutörü Sasha Vujacic de 18 sayı- 3 ribaund- 2 asistlik performansıyla maçın yıldızı seçildi.

www.tbf.org.tr