Advertisement

Yılbaşı yaklaşırken emniyet güçlerinin sahte içki operasyonları da arttı.

Son 1 ayda İstanbul, Antalya, Mersin, Amasya, İzmir, Kilis gibi farklı illerde gerçekleştirilen operasyonlarda tonlarca sahte içki ele geçirildi.

İşte son 30 gündeki operasyonların bilançosu:

20 Kasım 2017

Yozgat'ta 782 şişe kaçak içki ve 160 litre etil alkol ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde içki satışı yapılan büfeye düzenledikleri operasyonda çeşitli markalara ait 550 şişe sahte bandrollü içki ele geçirdi.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, yaklaşık 5 bin şişe sahte içki ele geçirildi. Polis, İstanbul genelinde 20 ayrı adrese sahte içki operasyonu düzenledi. Fatih'te iki ayrı noktaya düzenlenen operasyonda piyasa değeri 1 milyon lirayı bulan sahte içki ele geçirildi. Operasyonda, 5 kişi de gözaltına alındı.

Düzce'de, polisin alkol satılan iş yerlerinde yaptığı denetimde 59 şişe sahte içki ele geçirildi. 

21 Kasım 2017

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği sahte içki operasyonunda 10 ton metil alkol ile 120 bin şişe sahte içki ele geçirildi.

Amasya'da jandarmanın düzenlediği operasyonda yaklaşık 1,5 ton sahte içki ele geçirildi. Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı aramada bin 450 kilo kaçak rakı, 15 litre şarap, 100 gram anason bitkisi ve kaçak içi yapımında kullanılan damıtma aleti ile malzemelerden tespit edildi. Sahte içkilerin dökülerek imha edilmesi sonrası gözaltına alınan ev sahibi M.Ç. hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

27 Kasım 2017

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenledikleri depoda çok sayıda sahte içki ele geçirdi. Aldıkları istihbari bilgiyi değerlendiren ekipler, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de bir depoya operasyon düzenledi. Arama yapan polis, 387 şişe sahte içki ve 300 litre etil alkol ile 75 adet değişik markalarda boş şişe ele geçirdi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yasa dışı içki üretildiği belirlenen bir eve yapılan baskında, 265 litre sahte içki ele geçirildi.

28 Kasım 2017

Amasya'da, 5 ton doluma hazır sahte içki ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı. Sahte içkiler imha edilirken, olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

1 Aralık 2017

Kilis'te düzenlenen operasyonda 2 bin 894 litre sahte içki ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de yılbaşı öncesi yoğunlaştırılan kaçak ve sahte içki operasyonları kapsamında Karşıyaka ilçesinde 1 ton sahte içki ele geçirildi. Adreste yapılan aramada yaklaşık 1 ton sahte içki ile 65 litre etil alkol, 20 litre alkol yapımında kullanılan aroma, 7 bin Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) bandrolü, bin 680 kaçak bandrol, 40 litrelik bidon ile 400 boş şişe ele geçirdi. 

Çeşme'de düzenlenen ve 3 ton kaçak içkinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan Veysel Ö, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

6 Aralık 2017

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde düzenlenen sahte içki operasyonunda 2 kişi tutuklandı. Adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda barkod cihazlarıyla yapılan tespitler sonucu, 736 şişe sahte içki, 270 litre metil alkol, 900 boş içki şişesi, çok sayıda sahte bandrol, içki yapımında kullanılan malzemelerle ruhsatsız tabanca, av tüfeği, şarjör ve fişekler ele geçirildi.

7 Aralk 2017

Mersin'de polis ekiplerinin durdurduğu bir araçta yılbaşında piyasaya sürüleceği iddia edilen 139 şişe sahte içkiele geçirildi.

8 Aralık 2017

İzmir'de düzenlenen operasyonlarda 507 şişe sahte içki ele geçirildi.

9 Aralık 2017

Ankara'da, bir kuru yemişçiye düzenlenen operasyonda, sahte bandrollü 166 içki, 500 sahte içki bandrolü ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

11 Aralık 2017

Konya'nın Akşehir ilçesinde polis tarafından durdurulan kamyonetin kasasında, yaklaşık 500 litre sahte içki ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Afyonkarahisar'da Sinanpaşa ilçesinde jandarma düzenlediği operasyonda 254 şişe farklı markalarda sahte bandrollü kaçak içki ele geçirdi. 

12 Aralık 2017

Mersin'de yılbaşında piyasaya sürülmeye hazırlanan 380 litre sahte içki ele geçirildi. Yakalanan sahte içki imalatçısı Z.G., polise ilginç bir çıkış yaparak, "Ağabey bugüne kadar benim içkimden kimse ölmedi. İstiyorsanız ben de içeyim" dedi.

16 Aralık 2017

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 3 iş yerinde 250 şişe sahte ve kaçak içki, bir ruhsatsız pompalı tüfek ve 500 sahte bandrol ele geçirildi.