Advertisement

Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Kuzey Afrika Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu, Türkiye'deki operasyonlarına ve yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, 2018'de Türkiye'de 200 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. 

Tarakçıoğlu, şirketin Türkiye operasyonları ve gelecek dönem hedeflerine ilişkin düzenlediği toplantıda, dünya genelinde gıda, tarım, finans, endüstriyel ürün ve hizmetler alanında faaliyet gösterdiklerini, Türkiye'deki ürün portföylerinin gıda bileşenleri, endüstriyel ürünler ve hayvan besleme sektörüne yönelik yem ve premikslerden oluştuğunu bildirdi.

2014 yılından bu yana Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki operasyonları İstanbul merkezli yönettiklerini belirten Tarakçıoğlu, şunları kaydetti: "Cargill Türkiye olarak İstanbul, Bursa Orhangazi, Kocaeli, Balıkesir, Adana, Ankara ve İzmir’deki tesis ve ofislerimizde 650 çalışanımızla müşterilerimize yenilikçi ürün ve çözümler sunuyor, modern tesislerimizde yüksek gıda güvenliği, iş güvenliği ve hijyen normları çerçevesinde ürettiğimiz ürünlerle pazarın taleplerini karşılıyoruz. 2014’ten bu yana ise Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki operasyonlarımızı da İstanbul merkezli olarak yönetiyor, ülkemize ve bölge ekonomisine çok yönlü katkılarda bulunuyoruz. Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki hızlı ve kesintisiz büyümemizi ise geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’da açılışını yaptığımız üretim tesisiyle sürdürüyoruz. Bu tesis, üreteceği gıda bileşenleri ile öncelikli olarak Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Umman, Katar ve Bahreyn’in de dahil olduğu Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ile Irak ve Yemen’e hizmet verecek."

Bölgede ve Türkiye'de yatırım yapmaya devam edeceklerini bildiren Tarakçıoğlu, "Son 5 yılda Türkiye'de toplam 222 milyon lira vergi ödedik. Türkiye'deki operasyonlarımıza ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2018'de Türkiye'de 200 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.