Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Sosyal paylaşım platformu ''takiplen.com'', sosyal medyada sahte kimliklerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Takiplen.com platformunun Kurucusu Şahin Ciner, yeni sosyal paylaşım platformunun tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, NetKoza Ltd. tarafından hayata geçirilen projenin 4 yıllık bir ARGE çalışmasının sonucu olduğunu, diğer sosyal platformlardan farkının, kişilerin sosyal ortamda gerçek kişilikleri ile var olabildiklerini anlattı.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sosyal medyaya olan ilginin de arttığını ve sosyal medyanın Türkiye gibi ülkeler için önem taşıdığını belirten Ciner, sahte kimlikler nedeniyle bu alanın kirlendiğini ve yozlaştığını bundan dolayı takiplen.com projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Takiplen.com'un etik ve genel kabul görmüş kurallar çerçevesinde kurulmuş ve bu yönüyle farklılaşan yeni nesil bir sosyal paylaşım sitesi olduğunu anlatan Ciner, şunları kaydetti:

''Bu nedenle siteyi ve hizmetleri kullanma yaşı en az 13 ile sınırlandırılmıştır. Getirdiği diğer bir yenilik ise hesap açmada sadece gerçek kullanıcı adı kullanılmaktadır. Burada kullanılan mekanizmalar ile kullanıcıların yaşı ve kimliği ile adı soyadı eşleştirilerek ilk doğrulama işlemi gerçekleştirilmektedir. T.C kimlik numarası kişinin gerçek kimliğini doğrulamak için sistem tarafından istenmektir. Bunlar hiçbir şekilde bizim sistemimiz tarafından tutulmamaktadır.''

Takiplen.com'da argo ya da ahlaka aykırı belirgin kelimelerde oto-uyarı kullanıldığını, markaların korunması için sadece bu markaların yasal sahiplerine sayfa ve grup açma imkanı verildiğini anlatan Ciner, mevcut sosyal paylaşım sitesinde bulunan özelliklerin çoğunun takiplen.com'da da olduğunu, bunun yanı sıra üyelerin yazılı ve görüntülü chat yapabildiklerini, ücretsiz kısa mesaj gönderebildiklerini söyledi.

Markaların da ''markaismi.takiplen.com'' olarak platformda yer alabildiklerini belirten Ciner, hizmetlerin tamamının ücretsiz olduğunu bildirdi.

Ciner, Türkiye'de 25 milyon sosyal paylaşım platform kullanıcısından bahsedildiğini, ancak gerçek rakamın 4 milyon dolayında olduğunu ifade ederek, takiplen.com'un gerçek kimliklere dayalı 2 milyon kullanıcı hedefi olduğunu kaydetti.