Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Mobil sektörün dönüşüm ve hızlı gelişim sürecinden geçtiği bir dönemde düzenlenen Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil Dünya Kongresi, 200 ülkeden, yarısı üst düzey olmak üzere 50 bin ziyaretçinin beklendiği kongre, 17 Şubat tarihine kadar sürecek.

Kongrede öne çıkan konular, mobil geniş bant ve LTE teknolojisi, sayıları hızla artan mobil uygulamalar, mobil internet alanındaki gelişmeler, yakın alan iletişim (NFC) teknolojilerindeki geniş kullanım alanları, giderek önem kazanan mobil reklamlar olacak.

Fuara Türkiye'den aralarında Turkcell Teknoloji ve Hobim, Argela, Defne Bilgi İşlem'in yer aldığı firmalar katılıyor.

Yaklaşık 1.300 şirketin teknolojinin geleceğini tanımlayacak yeni ürünlerini ve teknolojilerini tanıtacağı kongre kapsamında ayrıca uygulama geliştiricilere yönelik App Planet, inovatif mobil çözümlerin ve inisiyatiflerin ödüllendirileceği bir ödül töreni de düzenleniyor.

PLAYSTATION CEP TELEFONU, 3D CEP TELEFONU...

Geçen yıl hayata geçirilen App Planet kapsamında bu yıl 200'den fazla uygulama konusunda uzman şirket ürünlerini ve hizmetlerini sergileyecek.

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Küresel Mobil Ödüllerinde ise Vodafone Türkiye en iyi müşteri hizmetleri ile en iyi mobil reklam ve pazarlama kampanyası dallarında yarışacak.

Mobil Dünya Kongresi'nde öne çıkacak yeni nesil teknolojiler arasında Sony Ericsson tarafından geliştirilen ve cep telefonu özelliklerini oyun konsoluyla birleştiren ''PlayStation cep telefonu'', Samsung'un güncellenmiş Galaxy S akıllı telefonu ve özellikleriyle Apple'ın iPad'ine daha çok yakınlaşan Galaxy Tab'i, Adobe'nin mobil cihazlara yönelik Adobe Integrated Runtime uygulaması ve LG'nin, gözlüksüz kullanılabilin 3D cep telefonu yer alıyor.