Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

FLORANSA (A.A) - 05.03.2011 - İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 28. haftanın en önemli maçında lider AC Milan, Juventus'u deplasmanda 1-0 yendi.

Serie A'nın 28. haftasında, İtalya'nın önemli maçlarından kabul edilen Juventus-AC Milan karşılaşması, Torino Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Mücadeleyi, Nicola Rizzoli yönetti.

Mücadelenin ilk yarısında, gol sesi çıkmadı ve iki ekip 0-0'lık eşitlikle devreyi tamamladı.

Maçın genelinde topla daha çok oynayan taraf olan lider AC Milan, mücadelenin 68. dakikasında takım kaptanı Gennaro Ivan Gattuso'nun ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca, AC Milan, müsabakayı 1-0 kazandı. Bu sonuçla AC Milan, şampiyonluk yolunda zorlu bir virajı daha geride bıraktı.

Zorlu bir deplasmandan altın değerinde 3 puan çıkaran AC Milan, puanını 61'e yükseltti. Kırmızı-siyahlı takım hem liderliğini sürdürdü hem de maç fazlasıyla en yakın rakibi FC Inter ile arasındaki puan farkını 8'e çıkarmış oldu.

Ligin ilk yarısında, AC Milan'ı deplasmanda 2-1'lik sonuçla mağlup eden Juventus, aynı başarıyı sahasındaki maçta gösteremedi. 41 puanı bulunan siyah-beyazlı takım, bu sonuçla ligdeki üst üste üçüncü maçından yenik ayrıldı.

Dev karşılaşmaya evsahibi Juventus, Buffon, Sorensen, Barzagli, Chiellini, Traore (Dk. 83 Bonucci), Krasic, Marchisio, Melo, Martinez, Toni (Dk. 64 Iaquinta) ve Matri (Dk. 80 Del Piero), onbiriyle başladı. Konuk AC Milan ise Abbiati, Abate, Nesta, Silva, Jankulovski, Van Bommel, Gattuso, Flamini, Boateng (Dk. 47 Robinho), İbrahimovic ve Cassano (Dk. 72 Seedorf) onbiriyle sahada yer aldı.