Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

(A.A) - Huawei, Google işbirliğiyle ürettiği HSDPA Android 2.2 akıllı telefon modeli IDEOS'la, Türkiye pazarına girdi. Başlangıç seviyesi olarak tanımlanan IDEOS Android 2.2 modeli 399 liradan, daha fazla özelliğe sahip IDEOS X5 Android 2,2 modeli 599 liradan satışa sunuluyor.

Huawei Türkiye Genel Müdürü Philip Zhihui Liang, IDEOS'un tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, IDEOS'un ABD'de T-Mobile işbirliğiyle sunularak, 3 ayda 1 milyon adedin üzerinde sattığını anlattı.

Huawei'nin, Android üreticileri arasında ilk 5'te yer aldığını ve akıllı telefon üretimiyle ''10 milyon kulübü''ne girmeye hedeflediğini ifade eden Liang, 2011 yılının başından bu yana, Türkiye pazarında operatör işbirlikleriyle 100 binin üzerinde Android akıllı telefonu tüketiciyle buluşturduklarını söyledi.

Liang, her iki modelin de Mayıs ayında Türkiye'de satışa sunulacağını bildirerek, 2010 yılında Türkiye'de açılan Ar-Ge merkezinde çalışan mühendislerin akıllı telefonlar alanında da katma değer yaratıp, yeni projelerle Türkiye pazarında ''başarı hikayesi yaratmalarını'' sağlayacağını belirtti.

Huawei Türkiye Cihaz Yönetimi Pazarlama Direktörü Bilgin Demir de, Türkiye'deki satış adetlerini yükselterek pazar payında aktif rol alan marka olmayı hedeflediklerini ifade etti ve ''Huawei Türkiye olarak 2011 yılı hedefimizi, Türkiye'de kendi markamıza yatırım yapmak ve IDEOS ürün ailesi ile geniş kitlelere kaliteli ve ulaşılabilir cihazlarımızı sunmak olarak belirledik'' dedi.

Demir, soruları yanıtlarken, Huawei'nin Türkiye'ye ilk etapta Ar-Ge merkezi yatırımı yaptığını, planları arasında cihaz üretimi bulunmadığını vurgulayarak, ileride Türkiye'de üretim avantajlı hale gelirse, bunu da değerlendirebileceklerini söyledi.

Cihazlarla akıllı telefon pazarında ''güçlü bir oyuncu'' olmayı hedeflediklerini belirten Demir, yeni modellerin 3 ay içinde pazara sunulacağını açıkladı.

-IDEOS VE IDEOS X5-

Yükleme hızlarını 7,2 Mb/saniyenin üzerine çıkaran, HSDPA WiFi dual ağ desteği sunan IDEOS, internet erişimi için kullanıcılara her yerde kullanıma hazır mobil geniş bant hizmetleri sağlıyor. Akıllı telefon, tek seferde beş cihaza kadar destek veriyor. IDEOS, sesli arama, sesli navigasyon ve SD kart uygulamalarını çalıştırma olanağına sahip.

IDEOS X5, IDEOS'un özelliklerine ek 3,8 inç ekranı, flash ve multi-touch özelliği sunuyor. 5 MP 720dp HD kameraya sahip IDEOS X5, navigasyon özelliği de sunuyor.