Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, Yapı Kredi PayMobile teknolojisi sayesinde farklı marka ve modellerdeki cep telefonlarını, Turkcell Cep-T Cüzdan servisiyle kredi kartı gibi kullanarak temassız ödeme yapmanın mümkün olduğu, uygulama ile 35 liraya kadar olan ödemelerin şifresiz ve imzasız olarak gerçekleştirilebildiği belirtildi.

Türkiye'de mobil ödeme sistemlerini daha geniş kitlelere yaymak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yapı Kredi Kredi Kartları Pazarlama Direktörü Serkan Ülgen, PayMobile ile bir ilke daha imza attıklarını vurguladı.

Ülgen, şunları kaydetti:

''Bugüne kadar ülkemizde mobil ödeme küçük bir kitlenin kullandığı, sınırlı bir uygulama olarak görülüyordu. Yapı Kredi olarak inovatif yaklaşımımız çerçevesinde hizmeti tabana yayacak yepyeni bir uygulama geliştirdik. Türkiye'nin en büyük GSM operatörü Turkcell işbirliği ile hayata geçirdiğimiz PayMobile teknolojisini farklı telefon marka ve modellerine dahil edebiliyoruz. Avrupa'da da bir ilk olan iPhone'a özel tasarlanmış iCarte uygulamasının yanında birçok farklı marka ve modeldeki cep telefonunu ise SIM Kart uygulaması ile mobil hayata entegre edeceğiz. Bu sayede cep telefonu markası kısıtı olmadan daha çok kişi bu konfordan yararlanabilecek. Bundan sonra da benzer uygulamalarla mobil ödeme alanında farkımızı ortaya koymaya devam edeceğiz.''

PayMobile teknolojisi ile iPhone kullanıcıları için ödüllü ''iCarte'' uygulamasını sunan Yapı Kredi, diğer telefon markaları için ise ''SIM kart'' çözümü ile Türkiye'de gerçek mobil ödeme dönemini başlatıyor. PayMobile iCarte ve SIM kart çözümleri Turkcell hatlı telefonların tamamında kullanılabiliyor.

iCarte sahibi olmak isteyen Visa logolu Yapı Kredi kredi kartı sahiplerinin, Turkcell hatlı cep telefonundan iCarte yazıp TCKN ve kartın son 4 hanesini 4454'e kısa mesaj göndermesi yeterli oluyor. Diğer telefon modellerine uygun SIM kart çözümleri için ise MasterCard logolu Yapı Kredi kredi kartlarıyla Turkcell TIM bayilerine başvurulabiliyor.