Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tencent, İngiliz Sumo Group’ta sahip olduğu hisselerinin yanında geri kalan hisseleri de aldı.

Asya’nın en değerli şirketi olan Tencent Sumo’nun her hissesi başına 513 pens öderken şirketin son kapanış fiyatına göre yüzde 43 primli bir fiyat belirlemiş oldu. Böylece Sumo’ya 1,26 milyar dolarlık bir değer biçilmiş oldu.

Tencent halihazırda Sumo’nun yüzde 8,75 hissesine sahipken geri kalan hisseler bu değerleme üzerinden 803 milyon sterlin ediyor. Tencent bulut hizmeti, oyunlar ve video içeriklerden elde ettiği kârı bu sene artırmayı planladığını söylemişti.

Jefferies Financial Group analistleriyse “Çin ile yapılan anlaşmalarda her zaman regülasyon riski bulunuyor fakat şu anlık bir engel ya da direnç görmüyoruz. Tencent’in Sumo gibi AAA potansiyele sahip bir şirkete ilgisini her zaman anladık ve bu da grubun gelecekteki cazibe noktası olabilir” dedi.

Sumo, Apple, Xbox Electronic Arts gibi yayımcılar için oyunlar yaratıyor. Sumo’nun Başkanı Ian Livingstone ise yaptığı bir açıklamada “Şirket Tencent’in video oyun ekosisteminden, sektördeki tecrübesinden ve stratejik kaynaklarından faydalanacaktır” dedi.