Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Başbakanı Liz Truss, daha önce 45 milyar sterlinlik mini bütçe paketiyle vergi indirimleri uygulayacaklarını açıklayan ve piyasaların olumsuz tepki verdiği Kwasi Kwartengi’i görevden alarak yerine eski Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt’ı atadı.

Başbakan, beklendiği üzere açıklanan paket üzerinde de değişikliğe giderek kurumlar vergisindeki artışın geçerli olacağını duyurdu. Böylelikle İngiltere hükümeti 18 milyar sterlin daha vergi toplamayı hedefliyor.

"Ülkenin potansiyeli iyi kullanılamıyor"

Düzenlediği basın toplantısında, “İnsanların iyi işler bulabileceği bir ülke; düşük vergili, yüksek oranda büyüyen bir ekonomi istiyorum” diyen Liz Truss, ekonomiyi büyütmek istediğini ve ülkenin potansiyelinin iyi kullanılamadığına vurgu yaptı.

Truss, halkın haklı olarak istikrar istediğini, bu nedenle kışın işletmeleri ve haneleri enerji maliyetleri konusunda desteklemek için harekete geçtiklerini belirtti.

"Görevimin başındayım"

Görevinin ekonomide istikrarı temin etmek ve sürdürebilir bir büyüme sağlamak olduğunu söyleyen Truss, istifa edip etmeyeceği sorularına ise görevini sürdürmekte kararlı olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Yeni Maliye Bakanı Hunt’ın vizyonunu paylaştığını vurgulayan başbakan, Hunt’ın bakanlık deneyimini övdü ve yeni bakanın orta vadeli mali planını ay sonunda sunacağını kaydetti. Jeremy Hunt bu yıl İngiltere’de göreve gelen dördüncü maliye bakanı olacak.