Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin çoğu dolar karşısında yükselirken Türk Lirası ve Rus Rublesi güne olumsuz ayrışmayla girdi.

Seansın takip eden bölümünde Türk Lirası ise dolar karşısında artıya geçti.

Bunun yanında Türk Lirası'nda artan oynaklıklar da öne çıktı. Türk Lirası'nın 1 aylık ima edilen oynaklığı 11 baz puan yükselişle yüzde 14,96’ya çıkarken 3 aylık ima edilen oynaklık yüzde 15,84 ile Temmuz 2020’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Bloomberg Dolar Endeksi ise sınırlı düşüş kaydetti.

Türkiye'nin risk primi 294 baz puandan işlem görürken gösterge tahvil faizi yüzde 14,77 olarak kaydedildi.

İlgili haberler

Fitch: Yüksek getirili kurlar daha kırılgan

Fitch Solutions'ın çalışmasına göre, Türk Lirası, Brezilya Reali, Rus Rublesi, Güney Afrika Randı, Meksika ve Şili Pesosu gibi para birimleri Asya kurlarından daha fazla kırılganlığa sahip.

Fitch Solutions’ın çalışmasına göre, yüksek getirili gelişen piyasa kurları, temel ekonomik zayıflıklarından dolayı 2021 yılında doların zayıflığından yeteri kadar yararlanamayabilir.

Stratejist Nicolas Sopel, hazırladığı bir raporda “Yüksek getiri sağlayan kurlar, zayıf getiri sağlayan kurlara göre daha fazla temel kırılganlığa sahip ve Kovid-19’dan kaynaklı risklerin cazip değerlemelere karşın bu kırılganlıkları artırmasıyla bu tema 2021'de ana tema olacaktır.” dedi.

Amundi Türk tahvillerini beğeniyor

Varlık yönetim şirketi Amundi yüksek getirili gelişen ülke tahvilleri arasında, bu ülke para birimlerinin daha iyi performans göstereceği beklentisiyle Rusya ve Türkiye'yi beğendiğini belirtti.

Amundi Gelişen Piyasalar Sabit Getirili Menkul Kıymetler Birimi'nden Sergei Strigo ve Yerlan Syzdykov konuya dair bir notta "ABD faizlerindeki artışa rağmen yüksek getirili ülkelerin faiz konusunda görece daha iyi performans sergileyeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.