Advertisement
IMKB HABERLERİ ABONE OL

KAYSERİ (A.A) - 31.01.2011 - Zafer Barış - KARSU Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Nevzat Seyok, küresel ekonomik krizin yaşandığı dönemde, şirket olarak büyümeyi sürdürdüklerini ifade ederek, ''Şirket olarak son 2 yılda yüzde 15 büyüdük. Biz tekstilde ara mamul üretiyoruz ve üretimimizin yüzde 40'ını ihraç ediyoruz'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Seyok, şirket olarak tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu Modal, Micromodal, Coolmax, Thermolite gibi yeni nesil elyafların tek üretim hakkına sahip oldukları ipliklerle, teknik-tekstil ürünleri olan Kermel, Twaron, Lenzing FR gibi elyaflardan iplikler ürettiklerini kaydetti.

Ağırlıklı olarak iplik ürettiklerini ve kısmen de kumaş üretimi yaptıklarını belirten Seyok, ''Üretimimizin yüzde 40'ını direkt olarak biz ihraç ediyoruz. 2010 yılında ihracatımız 40 milyon TL civarında oldu. 2011 yılında da 40-45 milyon liralık bir ihracat hedefimiz var. 2010 yılı toplam ciromuz ise 117 milyon lira oldu'' diye konuştu.


-''TEKSTİL FEDA EDİLEMEZ''-

Bir dönem, Türkiye'deki tekstil sektörünün göz ardı edilip, ülke ekonomisi için önemsizmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Seyok, ''Ancak bu yanlıştan çabuk dönüldü ve tekstilin ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğu anlaşıldı'' dedi.

Tarım, turizm ve tekstil sektörlerinin özellikle istihdam açısından Türkiye'nin 'olmazsa olmazları' olduğunu ifade eden Seyok, ''Ekonomiye katkı sağlayan diğer sektörler gibi tekstil sektörü de feda edilemez. Eğer bir sektör feda edilecekse, onun yerine bir başkasını ikame etmeniz gerekir. Türkiye'nin ise böyle bir şansı yok'' diye konuştu.



-''MODERNİZASYON, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ''-

KARSU Tekstil olarak, tekstil sektöründeki yeni nesil makinaları yakından takip ettiklerini ve bu makinaları şirket bünyesine kattıklarını bildiren Seyok, ''Modernizasyon, bizim için önemli. Yeni nesil makinalara ağırlık veriyoruz'' dedi.

Nevzat Seyok, şirket bünyesine özellikle son yıllarda gelişen Air-Jet makinalarını katarak rekabet güçlerini arttırmaya çalıştıklarını belirtti. Genel Müdür Seyok, eski makinalarına ise İran gibi amborgodan etkilenen ülkelerin talip olduğunu kaydetti.


-''ENERJİMİZİ KENDİMİZ KARŞILAYACAĞIZ''-

Seyok, KARSU Tekstil olarak aylık enerji (elektrik) giderlerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğunu ifade ederek, ''Toplam enerji ihtiyacımız, 8,5 megavat civarında. Bu enerjinin önemli kısmını Molu Enerji'den temin ediyoruz'' dedi.

Kardeş kuruluş olan Molu Enerji'den elektriği piyasadan daha avantajlı aldıklarını belirten Seyok, Molu Enerji'nin yatırımlarını tamamladıktan sonra, enerji ihtiyacının tamamını Molu Enerji'den temin edeceklerini bildirdi.