Türkiye'de iş yapmak zorlaştı
-
Dünya Bankası'nın iş yapma ortamı ve kolaylığı bakımından ülkeleri derecelendirdiği "Doing Business 2011" raporu açıklandı; Türkiye bu sene 5 sıra gerileyerek 65.oldu
Dünya Bankası'nın 183 dünya ülkesini iş yapma ortamı açısından sıraladığı, iş yapma kolaylığı raporu açıklandı. Geçen yıl iş yapma ortamı açısından 60 sırada yer alan Türkiye, 2011 yılında iş yapma kolaylığı endeksinde 65'nci sıraya yerleştirildi.
Sıralamada, Türkiye'nin üzerinde yer alıp daha kolay iş yapma ortamına sahip olduğu belirtilen ülkeler arasında, Suudi Arabistan, Malezya, İsrail, Meksika, Kıbrıs Rum Kesimi, Ermenistan, Türk Cumhuriyetleri, Ruanda, Vanuatu, Fiji yer alıyor.
Rapora göre Türkiye "vergilerin ödenmesi" küresel sıralamasında ise 75'inci sırada bulunuyor. Ödenecek vergi sayısının yıl başına 15 olarak hesaplandığı Türkiye'de şirketler vergi ödemek için yılda 223 saat ayırıyor.
Dünyada iş yapmanın en kolay olduğu ülkeler sıralamasında ilk 10 sırayı, Singapur, Hong Kong, Yeni Zelanda, İngiltere, ABD, Danimarka, Kanada, Norveç, İrlanda ve Avustralya aldı.
Raporda iş yapma ortamı elverişliği açısından ise listenin son sıralarında Eritre, Brundi, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad bulunuyor.