Advertisement
HABERLER ABONE OL

Başbakan Johnson’ın da koronavirüse yakalandığı ve salgın nedeniyle 11,329 can kaybının yaşandığı İngiltere’de hükümet, bu hafta da karantina önlemlerinin esnetilmeden uygulanacağına dair tutumunu gösterdi.

Dış işleri Dominic Raab yaptığı bir basın açıklamasında “Şu an uygulamada olan önlemleri değiştirmeyi düşünmüyoruz ve gerçekçi bir değişikliğin güvenli bir şekilde yapılabileceğine tam güvenmeden bir değişiklik yapmayacağız da” dedi.

Fransa’da ise Başkan Emmanuel Macron karantinanın 11 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyurdu. Pazartesi günü televizyonda yaptığı halka sesleniş konuşmasında Macron gelişmeler yaşandığını fakat savaşın henüz kazanılmadığını söyledi. Fransa’da karantinanın bitiş süresi normalde 14 Nisan Salı günü olarak belirlenmişti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi de Salı günü yaptığı açıklamada ulusal karantinayı 3 Mayıs’a kadar uzattıklarını duyurdu. Üç haftalık karantinaya rağmen Hindistan’da koronavirüs vaka sayısı 10,000’i geçti. “3 Mayıs’a kadar tüm Hindistanlılar evlerinde karantinada kalmalı” diyen Modi, tüm Hindistanlılardan virüsün diğer bölgelere yayılmasının durdurulması için yardım istedi.

Hindistan dünyada karantina altında olan en büyük ülke ve bu da karantina yönetiminin ne kadar zor bir görev olduğunun göstergesi.

İlk olarak İtalya Başbakanı Giuseppe Conte geçen hafta ülkedeki karantina süresini 3 Mayıs’a kadar uzattıklarını duyurmuştu, ardından diğer ülkeler de karantina sürelerini teker teker uzattıklarını açıklamaya başladı.

Derleyen: Erol Oytun Ercan