Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Şirketlere blockchain transferlerinin düzenlemelere uyumlu olmaları konusunda yardımcı olan Elliptic, aralarında Wells Fargo Strategic Capital'ın da bulunduğu yatırımcılardan 28 milyon doların üzerinde kaynak topladığını belirtti.

Londra merkezli Elliptic'e yatırım yapan diğer şirketlerin arasında Tokyo'dan SBI Group ve Santander InnoVenture da bulunuyor.

Elliptic, Asya'da büyümeyi ve finans kurumlarının kripto varlıklarına giriş ve çıkışları saptamalarına ve buna ilişkin riskleri daha iyi değerlendirmelerine yardımcı olan yazılımının yayılmasını hızlandırmayı hedefliyor.

Elliptic CEO'su James Smith, telefon mülakatında “Bankaların kripto riskleri yönetme konusunda ne yapmaları gerektiğine ilişkin çok fazla şey öğrendik.” dedi.

Blockchain olarak adlandırılan dijital kayıtlar üzerinden gerçekleştirilen kripto para işlemlerini izlemek üzere 2013 yılında kurulan Elliptic'in yazılımı para aklama, terör finansmanı ve yaptırımlardan kaçınma ile ilgili bağlantıları ortaya çıkarmak için küresel ölçekte 100'den fazla müşterisi tarafından kullanılıyor.