Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Raiffeisen Centrobank Gelişen Piyasalar Satış Direktörü Özgür Güyüldar Türkiye'ye yabancı ilgisinin hala güçlü olduğunu ancak bazı sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Güyüldar "yatırımcılardan aldığımız görüşler şöyle; S400 ve seçim konusunda endişeliler. Türkiye'deki şirketler iyi operasyonel performans gösterse de S400 ve seçim belirsizliği yatırımcıyı tedirgin hale sokuyor. S400 sorununun çözülmesi lazım, çünkü aksi takdirde ekonomiye ciddi hasar verir, yatırımcılar da böyle düşünüyor. Seçimler de umuyoruz ki kısa sürede sonuca bağlanır" yorumunu yaptı.

Yatırımcıların kurumsal borç yapılandırma ayağını da özenle incelediğini belirten Güyüldar "Çünkü krediyle büyüyen bir ekonomi var, arz-talepte dengesizlik olursa ekonomi çıkmaza girer. Yatırımcılar bu yönde hükümetten somut adım bekliyorlar. Türkiye'de kurumsal borç probleminin çözülmesi lazım" şeklinde konuştu. Güyüldar Türkiye'ye ilginin yoğun olduğunu ancak büyük resimde bir düzelme olmazsa çarpanlar şu an ucuz görünse bile bunun yatırımcının likiditeyi tekrar Türkiye'ye döndüreceği anlamına gelmediğini bildirdi.