Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Borsa İstanbul, yurtdışında risk iştahını düştüğü, yurtiçinde yatırımcıların halka arza odaklandığı haftanın ilk işlem gününde düşük işlem hacminin de etkisiyle negatif bir performans kaydetti.

BIST 100 endeksi günü bankaların öncülüğünde yüzde 2,20 düşüşle 1.377 puandan tamamladı.

Bankacılık endeksindeki düşüş yüzde 3'ü aşarken, sanayi endeksindeki kayıp yüzde 2 ile bankacılık endeksine göre sınırlı düzeyde kaldı.

Borsada düşük işlem hacmi de dikkat çekti. Haftanın ilk işlem gününde BIST 100'de işlem hacmi 17,1 milyar TL olarak kaydedildi.

Yurtdışında haftanın ilk işlem gününde geçen hafta kaydedilen rekor seviyelere göre düşüş izlendi. Yatırımcılar ABD'deki bilançolara ve ekonomik verilere odaklanırken, S&P 500 endeksindeki iki günlük ralli durdu. Avrupa'da da benzer bir görünüm izlenirken, Stoxx Europe 600 endeksi yatay seyretti.

Borsa İstanbul'da analistler özellikle yeni halka arzlarda üst üste gelen talep toplama tarihleri dolayısıyla yatırımcıların kaynak yaratmak için satışa geçtiklerine işaret etti. Deniz Yatırım'ın analizinde toplam büyüklüğü 2,4 milyar TL'yi bulan Aydem Enerji, Biotrend Enerji ve Çan 2 Termik Santrali'nin halka arzı için yatırımcıların kaynak bulma arayışında olduğuna dikkat çekildi.

Aydem Enerji'nin talep toplama 19-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Biotrend için talep toplama 19-21 Nisan, Çan 2 Termik Santrali için ise 21-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Galata Wind için toplam halka arz büyüklüğü 811 milyon TL oldu

Galata Wind'in 15-16 Nisan tarihleri arasında halka arzına ilişkin talep toplama işlemlerinin sonuçları yayımlandı. Buna göre şirketin halka arzına toplamda nominal 1,1 milyar TL talep geldi. Şirketin halka arzında toplam tahsisat nominal 133,7 milyon TL olarak planlanmıştı. Böylelikle şirketin halka arzına toplamda 8 kat talep geldi. Şirketin toplam halka arz büyüklüğü ise 811 milyon TL oldu.