Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, traderların olası bir ABD – Çin ticaret anlaşmasının detaylarının sonuçlandırılması için bir sonraki görüşmeler serisini beklemesiyle, G – 10 paralarının çoğu karşısında yükseldi. ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

Japon Yeni, Pekin'in Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ticaret anlaşmasını imzalamadan önce detaylar üzerinde anlaşmak için bu ay daha fazla görüşme yapmak istediğinin belirtilmesinin ardından tırmandı.

Diğer G – 10 paraları bant içerisinde seyrederken, ABD ile Japonya piyasalarının açılmasıyla ABD Hazine tahvilleri getri eğrisi boyunca yükseldi.

Tokyo'da “Geçici bir ticaret anlaşması ABD büyümesindeki bozulmayı durdurmazsa piyasa güveni kötüleşecektir.” diyen SBI Securities Co.'dan Tsutomu Soma, ABD tahvil faizlerinin düşebileceğini ekledi. Soma, Japonya'nın üç günlük tatili esnasındaki yükselişinin ardından kar realizasyonunun dolar/yen ve diğer yen çaprazları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

Dolar/yen paritesi önceki dört seansta yüzde 1.2 yükselmesinin ardından yüzde 0.1 düşüşle 108.30 seviyesinden işlem gördü.

Konuya yakın kaynaklar, Pekin'in devlet başkanları tarafından geelcek ay Şili'deki Asya – Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesinde imzalanmak üzere yazılı bir anlaşmayı sonuçlandırmak için Başbakan Yardımcısı Liu He liderliğinde bir heyet gönderebileceğini belirtti.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.2 yükselmesinin ardından Salı günkü işlemlerde yüzde 0.1 düştü. ABD 2 yıllıklarının faizi 3 bp düşüşle yüzde 1.56'ya gerilerken 10 yıllıkların faizi 5 bp düşüşle yüzde 1.68 oldu.