Advertisement

Ekonominin, siyasetin, uluslararası gelişmelerin gündemini zaten bütün hafta hep birlikte takip ettik, ediyoruz. Sizlere bugün biraz da bizlerden, yani BloombergHT.com'un içinden, işleyişinden bahsetmek istiyorum.

2010 yılının Eylül ayında çalışmalarına başladığımız ve aynı yılın Şubat ayında faaliyete geçirdiğimiz sitemiz, daha en başından sizlerden büyük ilgi gördü. Hedeflerimize kendimizin bile inanamadığı kadar çok kısa bir sürede ulaştık ve sizlerin ilgisi o kadar arttı ki yeni hedefler koymakta zorlandık ve hatta hedef belirleyemez olduk.

Kuruluş aşamasında amacımız, yurtiçi ve dışındaki ekonomik gelişmeleri, makro ve mikro anlamda, okuyucuya en kısa zamanda, en doğru biçimde vermekti. Haber yelpazesini mümkün olduğu kadar geniş tutarak, hızlı haber girişi ile birlikte, siteye hem derinlik, hem genişlik, hem de dinamizm kazandırmayı amaçladık. Çalışma saatlerimizi de geniş tutarak, haber atlamamaya ve dünyanın neresinde olursa olsun, her gelişmeyi yakalamaya çalıştık. O kadar dinamik olmalıydık ki okuyucu bizden ayrılmaya fırsat bulamamalıydı. Bir sonraki adım olarak da, piyasa haberlerini sık sık güncelleyerek dinamizmin daha da artırmaktı amacımız.

Tabii bunları yaparken en dikkat ettiğimiz ve özen gösterdiğimiz konu sizlerin güvenini kazanmaktı. Bu epey bir zaman aldı, ancak gösterdiğimiz çabaya sizlerden gelen tepkiler amacımıza ulaşmakta olduğumuzu gösteriyor.

Bu başarının en büyük sebebi elbette ekibimizin, genel yayın yönetmeninden stajyerine, çok nitelikli, çalışkan ve hatta fedakar bireylerden oluşmasıydı. Zaman zaman ayrılmalar ve sağlık sorunları nedeniyle azalan kadromuzun eksikliğini bu fedakar insanlar sizlere hissettirmedi. Kendilerine bu vesileyle yürekten teşekkür ediyorum.

Kadromuzu oluştururken tecrübeliler yerine genç, hevesli ve başarıya aç kişileri seçmeye çalıştık. Kadromuzu kendimiz yetiştirerek, onlara kendi bünyemiz içinde tecrübe kazandırmaya çalıştık. Böylece BloombergHT.com'un çalışma sistemini ve disiplinini oluşturarak bunu geleneksel hale getirmeye çalıştık. Bu geleneğin çatısını kurduktan sonra, aramızdan ayrılan arkadaşların yerlerini doldurmak ve yeni gelenleri bünyemize entegre etmek çok daha kolay oldu. Gelen arkadaşlarımızın da nitelikli ve iyi niyetli olması hem bizim şansımızdı hem de işimizi epey kolaylaştırdı.

Artık BloombergHT.com'da üçüncü nesil görev yapıyor ve önceki iki nesili oluşturan arkadaşlarımız ülkemizin saygın kurumlarında oldukça önemli pozisyonlarda, başarılarına devam ederek bizlere gurur veriyor.

Eylül 2010'da Cüneyt Başaran ile A4 kağıtlarının üzerine elle planlarını çizdiğimiz sitemizin bu hale gelmesi hepimizi gururu.

Çalışma sistemimiz ise gelecek yazının konusu olsun...

Biraz da eleştirilere bakalım;

Değerli bir okuyucumuz, "Uzmanlar dolardaki yükselişin sürmesini bekliyorlar" haberimize, "birçok haberleriniz ve yorumlarınız ya yanlı yada hiç bir şey bilmilyorsunuz yorumcularınız da aynı şekilde, cuma günü abd li bir fon kuruluşunun istihdam verilerinin beklenenden düşük olacak haberini yaptınız ancak yüksek çıktı. bu bir örnek bunlar gibi onlarca örnek verebilirim. bloomberg tv sunucuları ve yöneticileri de aynı şekilde hiç bir şeyi ekran önünde yada internet gazetesinde tutturmuyor yada tutturamıyorsunuz. eğer kendinize güveniniz varsa bu mesajı yayınlayın da göreyim." eleştirisini getirmiş. Elbette bu eleştiriyi yayınlamamıza, "bu mesajı yayınlayın da göreyim" söylemi de neden olmadı desem yalan olur ancak değerli okurumuzun şahsında bazı noktaları açıklığa kavuşturmamız gerek.

Şöyle ki;

Yanlı yayın yapmamız mümkün değil çünkü "bir şeyin ya da birinin ya da bir grubun" yanında değiliz. Bir şey bilmediğimiz de doğru olamaz, uzun yıllardır bu işin içindeyiz ve eğitimimiz de fena sayılmaz. Neyse bunlar şahsi konular, biz yine kurumsal tarafa dönelim. Bloomberg HT'nin televizyon ya da internet kısmı, kurumsal anlamda tahmin yapmaz, yapamaz. Zira bu yasalara aykırı. Dolayısıyla tahminlerin tutması ya da tutmaması gibi bir durum olamaz. Ancak bizler haberci olarak, güvenilir olduğuna inandığımız kaynak ve kişilerin yorumlarını sizlere yansıtmaya çalışıyoruz. Sözün özü biz aracıyız.

Diğer bir değerli okuyucumuz, "Altın 3 ayın en düşüğünden yükseldi" haberimize, "Geçen hafta altın 96.5 den 99.5 e çıktı bloombergde yükselişle ilgili tek bir haber çıkmadı ........." eleştirini getirmiş. Okuyucumuzun sözünü ettiği haberde uluslararası altın fiyatları konu ediliyor. Dolayısıyla yurtiçi altın fiyatları o haberde yer almıyor.  Ancak her gün iki kez "Kapalıçarşı altın fiyatları" haberini veriyoruz. Yurtiçinde altın fiyatlarını izlemek isteyen okuyucularımız bu haberlere bakabilir.

Okuyucularımıza yapıcı eleştirileri ve yönlendirmeleri için teşekkür ediyoruz.

Esenlikler dilerim,

aoz@bloomberght.com

Not: Daha detaylı eleştirilerinizi ve önerileriniz e-posta yoluyla doğrudan bana iletebilirsiniz.