Advertisement

 

ABD'nin yarım gün, İngiltere'nin tam gün kapalı başladığı haftaya hoş geldiniz sayın seyirciler;

Hafta boyu neler neler konuşacağız. Şimdiden bir sıralama yapar, ajandamıza yazarsak isabetli olur diye düşündüm ve kendi ajandamı sizlerle paylaşayım dedim.

Yarın 12’de Euro Bölgesi mayıs ayı TÜFE’si gelecek % 0.1 geri çekilme ihtimaller dahilinde görülüyor. 15.30’da ABD Nisan ayına ilişkin çekirdek enflasyon verileri açıklanacak ki; oradaki beklenti de % 0,2 artış olması yönünde. Bizde de gözler Cuma günü açıklanacak enflasyonda olacak beklenti aylık %0,7,  yıllık ise %6,7’lik artış olması.

Hafta ortasında Çin’den PMI rakamları gelecek. 50 bekleniyor ama 50’nin üstüne bir çıkarsa, şu dünyanın geneline dair ekonomik beklentilerde yaşanacak düzelme, mayıs bitti coşkusu yaratabilir. Almanya’dan da PMI gelecek ABD ise boş durmayıp ADP verilerini açıklayacak.175 bin kişilik bir artış beklentisi var.  ISM verileri de cabası.

Perşembe nereden baksan petrol damgasını vurur güne.  OPEC ve OPEC dışı ülkeler Viyana’da toplanıyor. Aslında geçtiğimiz ay toplanacaklardı ama İran muhalefet etti mevzuya. Yine anlaşmaya varamayacaklar gibi görünüyor. 50 dolardan hafif gevşemeler görülebilir su halde. Beklentilerin aksine bir anlaşma olursa da 55 dolarlar bile iyimser bulunuyor çoğu raporda.

ECB OPEC’ ten rol çalar. Toplantı sonrası Draghi’nin konuşması var. Veriler görece iyi, parasal genişleme programında bir değişiklik beklenmiyor.

Ve Cuma… Haftayı şanına yakışır şekilde kapamak lazım elbet ABD’den tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. 160 bin kişilik bir artış beklentileri karşılayacak. Tarım dışı istihdam verisi kadar saatlik kazançları da takip etmek lazım elbette; 0.2’lik bir artış bekleniyor.

Hafta boyu Fed başkanlarının konuşmalarını takip edeceğiz ayrıca.

Haydi bakalım herkese kolay gelsin. Bol kazançlar diyelim o vakit.