Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD ekonomisinin yeniden açılmasına yönelik planın güveni artırması ile birlikte Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları yükselirken, ABD Doları zayıfladı. Virüse karşı geliştirilen bir ilacın sonuç verdiği yönündeki haberler güvenin artmasında etkili oldu.

Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, traderların beklentinin altındaki ilk çeyrek Çin GSYİH verisini dikkate almamasıyla, ABD hisse vadelilerinin kazançlarını takip etti. ABD Başkanı Donald Trump bazı eyaletlerin bir ay içerisinde yeniden açılmasına imkan verecek yönlendirici esasları açıkladı.

Norveç Kronu, petrol fiyatlarının sıçramasıyla birlikte yüzde 1'den fazla yükseldi. Yatırımcılar Chicago'daki bazı hastaların Gilead Sciences Inc.'in ilacını kullandıktan sonra iyileşme gösterdiğine dair çıkan haberi değerlendiriyor.

Sydney'de St. George Bank kıdemli ekonomisti Janu Chan, "Piyasalar, küresel çaptaki virüs vakalarında kısa vadeli pozitif sinyallere daha çok odaklanıyor ve likidite koşullarındaki gevşeme doların düşmesine yardımcı oluyor. Avustralya Doları, Yeni Zelanda Doları gibi paraların risk iştahı fazlayken yükseldiğini görmek şaşırtıcı değil." dedi.

Avustralya Doları/ABD Doları yüzde 0.7 tırmanarak 0.6373'ten işlem gördü. Yeni Zelanda Doları yüzde 0.9 sıçrayarak 0.6019'dan alıcı buldu.

Çin ekonomisi ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.8 daralarak en az 1992 yılından beri en kötü performansı gösterdi. Beklentilerin medyanı yüzde 6'lık bir küçülme olacağı yönündeydi. Sanayi üretimi ve perakende satışlar verileri de geriledi.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.4 düştü. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 4 baz puan artarak yüzde 0.67 oldu.

Dolar/yen paritesi erken işlemlerdeki kazancını geri vererek yüzde 0.2 düşüşle 107.68'den işlem gördü. Tokyo'da Daiwa Securities Co. kıdemli Döviz stratejisti Yukio Ishizuki, "Dolar/yen daha az sayıda piyasa oyuncusu olduğu için net bir yön bulamıyor. Sadece risk iştahıyla hareket etmiyor. Bugün olduğu gibi kar realizasyonu da üst kısımda baskı yaratıyor." dedi.