Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki kar yağışı dolayısıyla vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını istedi.

Kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğini beklediklerini söyleyen Mutlu, ''Meteorolojinin verdiği bilgiler doğrultusunda her türlü tedbir alındı. Şu ana kadar hava, deniz ve şehir içi ulaşımında bir aksama yok. Tedbirlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ara ve ana bütün arterlerde yolun güvenliğiyle ilgili yoğun önlemler aldı. Vatandaşlar toplu taşıma vasıtalarını kullansın ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmasın'' dedi.

DON VE BUZLANMA UYARISI

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, kuvvetli buzlanma ve don olayları, rüzgar ve kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

Güler, 29 Ocak Pazar gününün çok bulutlu ve aralıklı kar yağışı en düşük eksi 2, en yüksek 2 derece olacağını belirterek, rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde 40 ile 60 kilometre hızla eseceğini kaydetti.

Ergün Güler, 30 Ocak Pazartesi günü ise çok bulutlu ve aralıklı kar yağışının görüleceğini ve hava sıcaklığının en düşük eksi 1, en yüksek 1 derece olacağını ifade etti.