Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:35'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Almanya seçimlerini ve Fed yetkilileri William C. Dudley ile Dennis Lockhart'ın yaptığı açıklamaları değerlendirmesi ile gerileyerek düşüşünü ikinci güne taşıdı ve bu ay ilk defa üst üste kayıp yaşadı.

Banco de Sabadell SA ve Barclays Plc, finansal hisselerdeki satışlara öncülük ederek yüzde 1.5'in üzerinde değer kaybettiler. National Grid Plc ve Metso Oyj, analistler tarafından notlarının düşürülmesiyle yüzde 1.5'ten fazla gerilediler. Alman kamu hisseleri de brokerların yeni hükümetin politikaları değiştirmeyeceğini iddia etmesiyle geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek günü 312.62 puanda tamamladı. Endeks bu çeyrekte yüzde 9.7 yükselirken, yıllık bazda da son dört yılın en büyük kazancına doğru ilerliyor. Fed'in tahvil alım programını beklenmedik şekilde düşürmemesiyle bu hafta üst üste üçüncü kez haftalık kazanç gerçekleştiren endekste yıllık ralli de yüzde 12 seviyesinde.

Düseldorf'ta bulunan Lampe Asset Management portföy yöneticisi Michael Woischneck, "Seçimler çok güçlü bir şansölye ile sonuçlandı ama henüz yönetemiyor. Liberallerin alt mecliste olmaması bir sürpriz ve Merkel için koalisyonun zor olacağı sinyallerini veriyor. İki parti arasındaki görüşmeler insanların düşündüğü kadar kolay olmayacaktır" yorumunu yaptı.

Federal Reserve New York Başkanı William C. Dudley, henüz anlamlı bir toparlanma göstermeyen ABD ekonomisindeki zorlukları atlatmak için Fed'in kararlı bir şekilde davranması gerektiğini belirtti. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise, "ABD para politikası, büyümedeki son soğuma sonrasında daha dinamik bir ekonomi oluşturmaya odaklanmalı" dedi.

(19:35'te güncellendi)