Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Roberto Carlos, ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları oyuncuların, takıma faydalı olacağını söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda perşembe günü sahasında Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği idmanla sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Carlos, antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kupa maçları nedeniyle çok sayıda yolculuk yaptıklarını ve bu durumun ligdeki mücadelelerine olumsuz yansıdığını ifade eden Carlos, bu nedenle Bursaspor maçında farklı bir kadroyla sahaya çıkmayı planladıklarını belirtti.

Kupa ve ligde arka arkaya maçlar oynadıklarına dikkati çeken Carlos, Torku Konyaspor maçında takımın genelinde yorgunluk gördüğünü söyledi. Bu nedenle kupa maçında bazı oyuncuları dinlendireceğini dile getiren Carlos, "Bursaspor maçından galip gelmek istiyoruz. Bu hedefimiz hiçbir zaman değişmeyecek" diye konuştu.

Ara transfer döneminde takıma katılan oyuncuları değerlendiren Carlos, "Bazı isimler belirledik ve aramıza kattık. Önemli olan, aramıza yıldızların katılması değil, katılanların takım için neler yapabilecekleri. Bence Sivasspor'a faydalı olacaklar" dedi.


- Murat Erdoğan, takımdan ayrıldı

Bir basın mensubunun sorusu üzerine, sportif direktör Murat Erdoğan'ın görevinin sona erdiğini belirten Carlos, "Futbolu yeni bırakan bir arkadaşımızdı. Sportif direktörlüğe yeni başladı, henüz çok fazla deneyimi yok, yavaş yavaş deneyim kazanacak. Güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Bazen futbolla ilgili konuşmalarımız, tartışmalarımız geçiyordu. Burada bulunduğu dönemde bize yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Carlos, kulüpte yeni bir sportif direktörün göreve başlamayacağını sözlerine ekledi.


- Antrenman

Kulüp tesislerinde Roberto Carlos yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, top kapma ve pas çalışmasıyla başladı. Yarı sahada çift kale maçla tamamlanan idmana, izinli Aydın Karabulut dışında tüm futbolcular katıldı. Portekizli stoper Manuel Da Costa, antrenmanın ardından idman sahasında bir süre köpeği "Echo" ile oynadı.