Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın, politika yapıcıların, doları zayıflatan varlık alımlarında azaltıma devam etmesinin beklendiği 2 gün sürecek toplantısının öncesinde dolar, yen karşısında düm kaydettiği kazançlara tutundu.

Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmayı oyladığı referandumun, bölgede çalkantılara neden olacağı endişelerinin gevşemesiyle yen, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında düşük seyretti. Avrupa Birliği ve ABD, Rus ve Kırımlı bazı yetkililere sınırlı yaptırım uyguladı. Avustralya doları, faizlerde bir değişiklik yapılmayacağının sinyalini veren RBA tutanaklarının yayınlanması sonrasında değerlendi.

Fed'in bu toplantısında alımları 10 milyar dolar daha azaltacağını öngören Union Bank NA'nın traderlarından Kazuo Shirai, "Düşük seviyelerden dolar almak isteyen birçok yatırımcı var" dedi.

Yen, dolar karşısında dün yüzde 0.4 değer kaybetmesinin ardından bugün Tokyo saati ile 14:10 itibariyle dünkü kapanışının yüzde 0.1 altında 101.85 düzeyinden fiyatlanıyor. Japon yeni geçtiğimiz hafta dolar karşısında yüzde 1.9 ile 24 Ocak'ta sonlanan haftadan bu yana en büyük 5 günlük artışını kaydetti. Yen, euroya karşı da dün yüzde 0.5 zayıflaması sonrasında bugün kapanış düzeyinin yüzde 0.1 altına 141.87 seviyesine geriledi. Euro, dolar karşısında 1.3922'den 1.3930'a çıktı.